Atverti pagrindinį meniu

Ikidinastinis laikotarpisKeisti

0 dinastija 3120–3080

Žemutinis Egiptas

Aukštutinis Egiptas

Archainis laikotarpisKeisti

I dinastija 3080–2860

I dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[1].

 

II dinastija 2860–2727

II dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[2].

 

Senoji karalystėKeisti

III dinastija 2727–2655

III dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[3].

 

III dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[4].

 

IV dinastija 2655–2484

IV dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[5].

 

IV dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[6].

 

V dinastija 2484–2336

V dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[7].

 

V dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[8].

 

VI dinastija 2336–2175

VI dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[9].

 

VI dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[10].

 

Pirmasis suirutės laikotarpisKeisti

 
Faraono Sečio I mumijos galva

VII dinastija 2175–2165

VIII dinastija 2165–2140

Žemiau esantys faraonai yra retai minimi.

IX dinastija 2140–2100

X dinastija 2100–2017

XIa dinastija 2130–1983

Vidurinė karalystėKeisti

XIb dinastija 2130–1983

XI dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[11].

 

XI dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[12].

 

XII dinastija 1983–1778

XII dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[13].

 

XII dinastijos laiko juosta pagal (angl. The Ancient Egypt Site)[14].

 

XIII/XVI dinastija 1776–1590

XIII 1776–1625 / XVI 1710–1590

XII dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[15].

 

Antrasis suirutės laikotarpisKeisti

XV (hiksų) dinastija 1624–1514

XVI dinastija 1620–1540

XVII (Tėbų) dinastija 1619–1534

XVII dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[16].

 

Naujoji karalystėKeisti

 
Amenchotepo III skulptūra muziejuje Berlyne

XVIII dinastija 1534–1292

XVIII dinastijos laiko juosta pagal anglų vikipediją.

 

XVIII dinastijos laiko juosta pagal (angl. Ancient Egypt history & chronology)[17].

 

XIX dinastija 1293–1188

XX dinastija 1188–1069

Trečiasis suirutės laikotarpisKeisti

XXI dinastija 1070–945

XXII dinastija 945–715

XXIII dinastija 818–715

Tanio dinastija

XXIV (Sajo) dinastija 727–715

XXV (Nubijos) dinastija 740–656

Saitų laikotarpisKeisti

Vėlyvasis laikotarpisKeisti

Taip pat skaitykiteKeisti

Išorinės nuorodosKeisti

IšnašosKeisti