Šiame straipsnyje ar jo dalyje netvarkingai nurodytos išnašos.
Jūs galite padėti Vikipedijai sutvarkydami išnašas ar pašalindami perteklines nuorodas į šaltinius.
Juliette Marquis
Tikras vardas Juliette Dudnik
Gimė 1980 m. balandžio 16 d. (44 metai)
Kijevas, Ukrainos TSR
Šalis TSRS
JAV
Žymesni vaidmenys
Mūn
(„Merginos gyvenimas“, 2003 m.)

Džuljeta Markis (angl. Juliette Marquis, g. 1980 m. balandžio 16 d.) – Ukrainoje gimusi amerikiečių aktorė ir modelis.

Biografija

redaguoti

Džuljeta gimė Kijeve, Ukrainos žydų šimoje, kuri 1988 m. emigravo į JAV: „- Mes atvykome trise turėdami 450 dolerių. Buvo karščiausia vasara Čikagoje per paskutinius 40 metų ir aš pradėjau eiti į mokyklą jau antrą savaitę po atvykimo. Čia nebuvo rusų ar vertėjo mokykloje, o niekas iš mūsų nekalbėjo angliškai. Bet kai esi vaikas, greitai adaptuojiesi. Mano tėvams buvo kur kas sunkiau“, - prisimena ji.[1]

Sulaukusi 14, Džuljeta tapo modeliu ir ilgainiui tai virto jos pagrindiniu užsiėmimu. Mergina dirbo Majamyje, Amsterdame ir Paryžiuje. Šiame mieste ji pradėjo lankyti aktorinius kursus, tačiau kad taptų tikra aktore, turėjo sugrįžti į Niujorką, kur teatre atliko pirmuosius vaidmenis. Po to, kai jai pavyko gauti pirmą vaidmenį televizijoje (serialas „Įstatymas ir tvarka“), Džuljeta nusprendė daugiau dėmesio skirti vaidybai ir 2002 m. persikėlė gyventi į Los Andželą.

2003 m., po kelių epizodinių pasirodymų, ji gavo pagrindinį vaidmenį filme „Merginos gyvenimas“. Tikra istorija apie pornografinių filmų aktorę paremta juosta, kurioje taip pat vaidino James Woods ir Rosario Dawson, pelnė Džuljetai pirmuosius apdovanojimus Milano ir Las Vego kino festivaliuose.[1]

Kiti žymesni jos vaidmenys – filmuose „London“ (2005 m.), „Into the Sun“ (2005 m.) ir „Phantom Love“ (2007 m.).[2]

Filmografija

redaguoti
  • 2003 – „Merginos gyvenimas
  • 2004 – „Chicks With Sticks“
  • 2005 – „London“
  • 2005 – „Into the Sun“
  • 2006 – „The Insurgents“
  • 2006 – „The Phobic“
  • 2007 – „Phantom Love“

Šaltiniai

redaguoti
  1. 1,0 1,1 „Natural Born Storyteller“. Suarchyvuotas originalas 2015-06-17. Nuoroda tikrinta January 28, 2015. {{cite web}}: Cite has empty unknown parameter: |3= (pagalba) Citavimo klaida: Netinkama <ref> žymė; vardas "juliette marquis" apibrėžtas keletą kartų su skirtingu turiniu
  2. Juliette Marquis Biography at IMDb.com

Nuorodos

redaguoti