Ruslana
Biografija
Pilnas vardasRuslana Lyžyčko
Dar žinomasRuslana
Gimė1973 m. gegužės 24 d. (51 metai), Lvovas
Kilmė Ukraina
Žanraipop, ethno-pop
Veiklaatlikėja
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1996—dabar
Įrašų kompanijaEMI, Warner Music Group
Susijusi veiklaT-Pain, Missy Elliott, Goranas Bregovičius, Helmut Lotti
Svetainėwww.ruslana.ua

Ruslana (ukr. Руслана; pilnas vardas – Ruslana Lyžyčko, ukr. Руслана Степанівна Лижичко; g. 1973 m. gegužės 24 d.) – Ukrainos atlikėja, išgarsėjusi po pergalės 2004 m. Eurovizijos dainų konkurse.

Muzikinė karjera redaguoti

2004: "Eurovizijos" pergalė redaguoti

Pagrindinis straipsnis: Eurovizijos dainų konkursas 2004.

Nacionalinis Ukrainos transliuotojas NTU uždaru būdu pasirinko Ruslana atstovauti Ukrainai 2004 m. "Eurovizijos" dainų konkurse. Prieš konkursą ji buvo viena iš favoričių laimėti. Eurovizijoje ji atliko dainą "Wild Dances" ir laimėjo konkursą surinkdama 280 taškų.

Diskografija redaguoti

Ukrainiečių kalba išleisti albumai redaguoti

  • 1998 - Myt' Vesny - Dzvinkyj Viter!
  • 1999 - Ostannje risdvo 90
  • 2001 - Najkrashche
  • 2002 - Dobryi vechir, tobi...
  • 2003 - Dyki Tantsi
  • 2006 - Tance s vlky
  • 2008 - Amazonka
  • 2012 - Eyforiya

Anglų kalba išleisti albumai redaguoti

  • 2004 - Wild Dances : Welcome To My Wild World
  • 2005 - Wild. Club'in
  • 2008 - Wild Energy
  • 2013 - My Boo (Together!)

Singlai redaguoti

  • 2004 - Wild Dances
  • 2004 - Dance with the Wolves
  • 2005 - The Same Star
  • 2006 - Dyka Energiya/Wild Energy
  • 2008 - Moon of Dreams
  • 2013 - This is Euphoria

Nuorodos redaguoti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Oleksandras Ponomorjovas
Ukrainos atstovė Eurovizijoje
2004
Po to:
GreenJolly
Prieš tai:
Sertab Erener
Eurovizijos dainų konkurso laimėtojas
2004
Po to:
Helena Paparizou