Atverti pagrindinį meniu
Deivis

Deivis pasirodymo metu
Biografija
Pilnas vardasDeividas Norvilas
Dar žinomaDeivis
Gimė1980 m. birželio 13 d. (39 metai)
KilmėLietuva Lietuva, Klaipėda
Žanraipop, operetė, miuziklas
Veikladainininkas
Aktyvumo metai1995 - dabar
Įrašų kompanijaMelodija

Deivis (tikrasis vardas Deividas Norvilas, g. 1980 m. birželio 13 d. Klaipėdoje) – Lietuvos dainininkas (tenoras), dainų kūrėjas, televizijos laidų ir renginių vedėjas.

BiografijaKeisti

Muzikinę karjerą pradėjo 1995 m. grupėje „Liūdesio gėlės“, po kelerių metų ją paliko ir tapo solo dainininku. 1997 m. įstojo į S. Šimkaus konservatoriją Klaipėdoje, chorinio dirigavimo specialybę, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė magistrantūrą. [1] Sukūrė vaidmenų Klaipėdos muzikiniame teatre, Panevėžio muzikiniame teatre, „Domino“ teatre, Kauno muzikiniame teatre („Mafiozas operoje“, „Paryžiaus katedra“, „Monmartro žibuoklė“, „Grafaitė Marica“, „Linksmoji našlė“, „Bučiuok mane, Keit“ ir kt).

Albumas „44 minutės“ „Radiocentro 2000“ muzikiniuose apdovanojimuose nominuotas Geriausio metų albumo kategorijoje, Deivis – Metų atlikėjo kategorijoje. 2005 m. už Bonio Končianu vaidmenį operetėje „Čardašo karalienė“ nominuotas Auksiniam scenos kryžiui geriausio debiutanto kategorijoje. 2006 m. nominuotas Bravo apdovanojimui Metų atlikėjo kategorijoje.

2007 m. kartu su Renata Ražanauskiene nugalėjo LNK muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“, laimėję Auksinius mikrofonus.

Nuo 2008 m. per LTV vedė muzikinę laidą „Mūsų dienos kaip šventė“.

2009 m. su daina „Lietuva“ dalyvavo nacionalinėje atrankoje į Euroviziją ir II-ajame ketvirtfinalyje užėmė 1-ą vietą, bet buvo pašalintas, įtarus plagiavimu. [2]

2010 m. kartu su Klaipėdos choru dalyvavo TV3 muzikiniame projekte „Chorų karai“ (užėmė 4-ą vietą) [3] ir kartu su aktore Agne Grudyte-Guobiene vedė muzikinę laidą „Šeimų dainos“. Tų pačių metų liepos mėn. su dainomis „Jeigu Tu Nori“ ir „Как Молоды мы Были“ dalyvavo XIX tarptautiniame muzikos ir teatro festivalyje „Славянский базар“ Vitebske (Baltarusija) ir užėmė 11-ą vietą. [4]

2011 m. kartu su šokėja Katerina Voropaj dalyvavo TV3 šokių projekte „Šok su manimi“ ir laimėjo 3 vietą.

2012 m. kartu su drauge, grožio konkursų dalyve ir buvusia TV laidų vedėja Renata Voitechovskaja (buvusia Ražanauskiene) vėl dalyvavo muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai“ („Žvaigždžių duetai 6. Lemiama kova“), laimėjo 2-ą vietą bei sidabrinius mikrofonus.

2012 m. rugsėjo 29 d. vedė Renatą Voitechovskają, kuri po vedybų tapo Norvile. [5] Kartu augina sūnų Emilį (g. 2010 m. kovo mėn.).

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumaiKeisti

  • 1999 m. – Intro
  • 2000 m. – 44 Minutės
  • 2001 m. – Dainuok
  • 2002 m. – Geriausios dainos gyvai (su Tabasco)
  • 2003 m. – Liūdesio gėlės
  • 2005 m. – Oro Lėktuvėlis
  • 2006 m. – Tu, Kuris Aukštai (su E. Kaniava)
  • 2007 m. – O Man – Čik Čirik
  • 2008 m. – Ave Maria (su E. Kaniava)
  • 2010 m. – Lietuva

Vaizdo klipaiKeisti

1999 m. – Eilės (1999 m. LTV muzikinės laidos „Erdvė“ vaizdo klipų konkurse užėmė 4-ą vietą).

ApdovanojimaiKeisti

  • 1995 m. – Muzikos festivalis „Sparnai“ „Lietuviškiausia grupė“ (kartu su grupe „Liūdesio gėlės“)
  • 2002 m. – Radiocentro apdovanojimai – Geriausias atlikėjas
  • 2007 m. – LNK muzikinio šou „Žvaigždžių duetai“ I-oji vieta ir Auksiniai mikrofonai (kartu su Renata Ražanauskiene)
  • 2012 m. – LNK muzikinio šou „Žvaigždžių duetai“ II-oji vieta ir Sidabriniai mikrofonai (kartu su Renata Voitechovskaja)

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti