Atverti pagrindinį meniu
Lordi
Biografija
KilmėFlag of Finland.svg Suomija
ŽanraiHeavy metal
Glam metal
Hard rock
Aktyvumo metai1996-dabar
Įrašų kompanijaBMG Suomija
Nariai
Mr. Lordi (Tomi Putaansuu)
Amen (Jussi Sydänmaa)
Ox (Samer el Nahhal)
Hella
Mana

„Lordi“ – suomių hard'n'heavy grupė. Pačių teigimu jie groja teatrinį sunkųjį metalą arba monstrų metalą. Daugiausia žinoma dėl savo neįprastos išvaizdos, nes scenoje visada pasirodo tik su monstrų kostiumais.

Monstrų kostiumai yra tokia neatsiejama grupės įvaizdžio dalis, kad grupės nariai viešumoje be jų nesirodo.

2006 m. su daina „Hard Rock Hallelujah“ laimėjo „Eurovizijos“ dainų konkursą. Grupės pasirodymus lydi prieštaringos nuomonės, susijusios su jų išvaizda ir dainų tekstais.

Turinys

Eurovizijos dainų konkursas 2006Keisti

 
Lordi „Eurovizijoje“

Lordi atstovavo Suomijai 2006-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Atėnų Olimpiniuose sporto rūmuose, su daina „Hard Rock Hallelujah“, prieš tai sėkmingai praėję pusfinalio barjerą. Grupė, kuri įnirtingai slepia veidus ir tikruosius vardus, surinkę 292 taškus finale, 44 taškais pralenkė antroje likusį Dimą Bilaną (Rusija) su daina „Never Let You Go“. Lordi gavo balsų iš visų valstybių išskyrus Albaniją, Armėniją ir Monaką.

NariaiKeisti

Dabartiniai nariaiKeisti

„Lordi“ kompaniją sudaro: ateivis iš dar neatrastos planetos – pabaisa būgnininkas Kita; vaiduoklė vampyrė-klavišininkė Awa; mumifikuotas Anubio dinastijos valdovas – mumija gitaristas Amen ir pragaro bulius – bosistas Ox. O pats grupės įkūrėjas – raudonakis pabaisa, biomechaninis žmogus, visų šių monstrų vadas ir grupės balsas – Mr. Lordi.

  • Mr. Lordi – vokalas (Tommi Patansuu) (1996-)
  • Amen – elektrinė gitara (Jussi Sydänmaa) (1996-)
  • OX – bosinė gitara (Samer el Nahhal) (2005-)
  • Mana – būgnai (2012-)
  • Hella – klavišiniai (2012-)

Buvę nariaiKeisti

  • G-stealer – bosinė gitara (Sami Keinänen) (1996–1999)
  • Enary – klavišiniai (Erna Siikavirta) (1996–2005)
  • Magnum – bosinė gitara (Sami Wolking) (1999–2002)
  • Kalma – bosinė gitara (Niko Hurme) (2002–2006)
  • Kita – būgnai (Sampsa Astala) (2000–2010)
  • Otus – būgnai (Tonmi Lillman) (2010–2012)
  • Awa – klavišiniai (Leena Peisa) (2005–2012)

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Get Heavy (2002)
  • The Monsterican Dream (2004)
  • The Monster Show (2005)
  • The Arockalypse (2006)
  • Deadache (2008)
  • Zombilation – The Greatest Cuts (2009)
  • Babez for Breakfast (2010)
  • Scarchives Vol. 1 (2012)
  • To Beast or Not To Beast (2013)

SinglaiKeisti

  • Would You Love a Monsterman? (2002)
  • Devil Is a Loser (2003)
  • Blood Red Sandman (2004)
  • My Heaven Is Your Hell (2004)
  • Hard Rock Hallelujah (2006)
  • Who’s Your Daddy? (2006)
  • It Snows In Hell (2006)
  • They Only Come Out At Night (2007)
  • Beast Loose In Paradise (2008)
  • Bite It Like a Bulldog (2008)
  • Deadache (2008)
  • This is Heavy Metal (2010)
  • Rock Police (2010)
  • The Riff (2013)

NuorodosKeisti