Atverti pagrindinį meniu
Geir Rönning

Geir Rönning (norv. Geir Rønning, g. 1962 m. lapkričio 5 d. Olesiunde) – dainininkas ir dainų autorius iš Norvegijos. 1994 metais jis tapo žinomas kaip kompozitorius, atlikėjui Jahn Teigen parašęs dainą „Gi alt vi har“, dalyvavusi 1994-ųjų Melodi Grand Prix konkuse. 19951997 m. šiame konkurse dalyvavo kaip solistas. 2000 metais atlikėjas persikėlė į Suomiją, kur buvo rokenrolo muzikos grupės „Leningrad Cowboys“ narys. 2005 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atlikėjas su kūriniu „Why?“ pusfinalyje užėmė 18-ą vietą ir į finalą nepateko. 2010 m. dalyvavo Švedijos „Idol“, kur užėmė 7-ą vietą.

Turinys

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1996: Første gang
  • 2005: Ready for the Ride
  • 2008: Bare du som vet

SinglaiKeisti

  • 2002: I Don’t Wanna Throw It All Away
  • 2004: I Don’t Need to Say
  • 2005: Why?
  • 2006: Lost and Found (su Jorun Erdal)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jari Sillanpää
„Takes 2 to Tango“
 
Suomijos atstovas Eurovizijoje

2005
Po to:
Lordi
„Hard Rock Hallelujah“