Atverti pagrindinį meniu
Kim Rossi Stuart
Kim Rossi Stuart FCI Tokyo.jpg
Tikras vardas Kim Rossi Stuart
Gimė 1969 m. spalio 31 d. (50 metų)
Roma, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai
David di Donatello (2007 m.)
Globo d'oro (2005, 2006 m.)
Ciak d'oro (1995, 2007, 2011 m.)
Nastro d'argento (2006, 2007, 2011 m.)

Kim Rossi Stuart (g. 1969 m. spalio 31 d. Roma) – italų aktorius ir režisierius.

BiografijaKeisti

Kim tėvas Giacomo yra aktorius, italas, turintis škotiškų šaknų, o motina – Klara Muller – vokiečių ir olandų kilmės buvęs modelis[1]. Jo vardas yra pagal rašytojo Rudyard Kipling kūrinį „Kim“.

Aktyvi Kim karjera prasidėjo 1984 m. pagrindiniu vaidmeniu TV mini seriale „I ragazzi della valle misteriosa“. 1986 m. jis atliko nedidelį vaidmenį filme „Rožės vardas“ (jame filmavosi tokie aktoriai kaip Sean Connery ir Christian Slater), o 1987 m. – pagrindinį vaidmenį Rytų kovos menų filme „Karate Warrior“. Po 1995 m. juostos „Poliziotti“ jis jau buvo laikomas rimtu aktoriumi ir galėjo leisti sau pačiam rinktis patinkančius vaidmenis. Tais pačiais metais jis nusifilmavo režisieriaus Michelangelo Antonioni filme „Al di là delle nuvole“, 1997 m . pasirodė filme „Raudona ir juoda“ pagal Stendalio romaną.

Aktorius taip pat dažnai vaidino teatre. Kine 2002 m. jis pasirodė Roberto Benigni komedijoje „Pinokis“, o 2005 m. – Michele Placido režisuotame trileryje „Kriminalinis romanas.“ 2006 m. jis parašė scenarijų, režisavo ir pats vaidino juostoje „Anche libero va bene“. Viso jis yra režisavęs 2 filmus.

ŠeimaKeisti

Kim buvo susižadėjęs su aktorėmis Veronica Logan ir Simona Cavallari.

2019 m. susituokė su 12 metų jaunesne aktore Ilaria Spada, su kuria turi 2 vaikus.[2][3]

FilmografijaKeisti

KinasKeisti

  • The Name of the Rose (1986)
  • Il ragazzo dal kimono d'oro (1987)
  • Il mistero del panino assassino (1987)
  • Il ragazzo dal kimono d'oro 2 (1988)
  • Domino (1988)
  • Obbligo di giocare - Zugzwang (1989)
  • Lo Zio indegno (1989)
  • 18 anni tra una settimana (1991)
  • Un'altra vita (1992)
  • In camera mia (1992)
  • Cuore cattivo (1994)
  • Senza pelle (1994)
  • Al di là delle nuvole (1995)
  • Poliziotti (1995)
  • La ballata dei lavavetri (1998)
  • I giardini dell'Eden (1998)
  • Pinocchio (2002)
  • Le chiavi di casa (2004)
  • Kriminalinis romanas (2005)
  • Anche libero va bene (2005)
  • Piano, solo (2007)
  • Questione di cuore (2009)
  • Vallanzasca - Gli angeli del male (2010)
  • Anni felici (2013)
  • Prancūziškos skyrybos (2014)
  • Maraviglioso Boccaccio (2015)
  • Tommaso (2016)

TelevizijaKeisti

  • I ragazzi della valle misteriosa (1984)
  • Il generale (1987)
  • Il ricatto (1988)
  • Valentina (1989)
  • Senza scampo (1989-1990)
  • Fantaghirò (1991)
  • Dov'eri quella notte (1991)
  • Dalla notte all'alba (1991)
  • Un posto freddo in fondo al cuore (1992)
  • Il cielo non cade mai (1992)
  • Fantaghirò 2 (1992)
  • Fantaghirò 3 (1993)
  • Fantaghirò 4 (1994)
  • La famiglia Ricordi (1995)
  • Il rosso e il nero (1998)
  • Uno bianca (2001)
  • Il tunnel della libertà (2004)
  • Maltese - Il romanzo del Commissario (2017)

Režisuoti filmaiKeisti

  • Anche libero va bene (2006)
  • Tommaso (2016)

Pagrindiniai apdovanojimaiKeisti

  • Bastijos filmų festivalis – žiuri apdovanojimas (2007), geriausias aktorius (2009)
  • Kanų kino festivalis (nominacija) – Auksinė kamera (2006)
  • David di Donatello – geriausia naujas režisierius (2007)
  • David di Donatello (nominacija) – geriausias antrojo plano aktorius (2003), geriausias aktorius (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011), geriausias scenarijus (2007), geriausias filmas (2007)
  • Ciak d'oro – geriausias aktorius (1995, 2011), geriausias scenarijus (2007)
  • Ciak d'oro (nominacija) – geriausias antrojo plano aktorius (2003)
  • Globo d'oro – geriausias aktorius (2005), geriausias debiutas (2006)
  • Globo d'oro (nominacija) – geriausias aktorius (1995)
  • Nastro d'argento – geriausias aktorius (2006, 2011), geriausias naujas režisierius (2007)
  • Nastro d'argento (nominacija) – geriausias aktorius (1995, 1999, 2005, 2009, 2014), geriausias antrojo plano aktorius (2003), geriausias scenarijus (2007)
  • Kineo apdovanojimas – geriausias aktorius (2011)
  • Taorminos kino festivalis – geriausias aktorius (2006)
  • Venecijos kino festivalis – geriausias aktorius (1998, 2004)
 

Vikiteka

NuorodosKeisti

ŠaltiniaiKeisti

  1. Kim Rossi Stuart: «Anche libero va bene» Archyvuota kopija 2016-02-22 iš Wayback Machine projekto. style.it
  2. "Nato il figlio di Kim Rossi Stuart e Ilaria Spada", 2011-11-28. Nuoroda tikrinta 2011-11-28.
  3. "Rossi Stuart: "Si chiama Ettore"", 2011-11-29. Nuoroda tikrinta 2011-11-29.