Atverti pagrindinį meniu
Brian Kennedy

Brian Kennedy 2006 m. Eurovizijoje
Biografija
Pilnas vardasBrian Edward Patrick Kennedy
Gimė1966 m. spalio 12 d.
Šiaurės Airija Belfastas, Šiaurės Airija
ŽanraiRokas, Pop
Veiklavokalistas, rašytojas

Brian Edward Patrick Kennedy (g. 1966 m. spalio 12 d. Belfaste, Šiaurės Airijoje) – airių dainininkas ir rašytojas, garsėjantis savo baladėmis. 2006 m. atstovavo Airijai Eurovizijos dainų konkurse Atėnuose, Graikijoje su daina „Every song is a cry for love“ ir užėmė 10 vietą.

Brian Kennedy ir Secret Garden kūrinys „You Raise Me Up“ susilaukė milžiniško populiarumo visame pasaulyje. Dainą perdainavo tokie atikėjai kaip Westlife, Russell Watson, Josh Groban, Sissel Kyrkjebø, Il Divo ir kt.

Turinys

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • The Great War Of Words (1990)
  • A Better Man (1996)
  • Now That I Know What I Want (1999)
  • Won't You Take Me Home (2000)
  • Get On With Your Short Life (2001)
  • On Song (2003)
  • Live In Belfast (2004)
  • On Song 2: Red Sails In The Sunset (2005)
  • Homebird (2006)
  • Interpretations (2008)

KnygosKeisti

  • The Arrival of Fergal Flynn (2004), novelė
  • Roman Song (2005), novelė

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Donna & Joe
„Love?“
 
Airijos atstovas Eurovizijoje

2006
Po to:
Dervish
„They Can't Stop the Spring“