Atverti pagrindinį meniu
Secret Garden
Biografija
KilmėFlag of Norway.svg Norvegija, Flag of Ireland.svg Airija
ŽanraiAmbient, New Age, neoklasika, keltų muzika, instrumentinė
Instrumentaismuikas, klavišiniai, pučiamieji
Aktyvumo metai1991
Įrašų kompanijaDecca Records, Philips Records
Svetainėwww.secretgarden.no

Secret Garden – airių-norvegų neoklasikinės, New Age muzikos duetas. Sudaro airių smuikininkė Fionnuala Sherry ir norvegų kompozitorius bei pianistas Rolf Løvland.

1995 m. Secret Garden su instrumentiniu kūriniu Nocturne atstovaudami Norvegiją laimėjo Eurovizijos dainų konkursą. Tai vienintelė instrumentinio pobūdžio daina laimėjusi Euroviziją. Tik įžangoje ir pabaigoje trumpą vokalinę dalį atliko norvegų vokalistė Gunnhild Tvinnereim, o visas likęs kūrinys buvo atliekamas muzikos instrumentais.

Po sėkmės Eurovizijoje duetas išleido albumą Songs from a Secret Garden, kurio kopijų pasaulyje parduota ~1 mln., o Norvegijoje ir Pietų Korėjoje jis tapo platininiu.

Secret Garden ir Brian Kennedy kūrinys You Raise Me Up iš albumo Once in a Red Moon susilaukė milžiniško populiarumo visame pasaulyje. Dainą perdainavo tokie atikėjai kaip Westlife, Russell Watson, Josh Groban, Sissel Kyrkjebø, Il Divo ir kt.

DiskografijaKeisti

  • Songs from a Secret Garden (1995 m.);
  • White Stones (1997 m.);
  • Dawn of a New Century (1999 m.);
  • Dreamcatcher (2001 m.);
  • Once in a Red Moon (2002 m.);
  • Dreamcatcher: Best of Secret Garden (2004 m., Australija);
  • Earthsongs (2005 m.);
  • Inside I’m Singing (2008 m.).
  • Winter Poem (2011 m.)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Paul Harrington ir Charlie McGettigan
„Rock 'n' Roll Kids“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojai

1995
Po to:
  Eimear Quinn
„The Voice“
Prieš tai:
Elisabeth Andreassen ir Jan Werner Danielsen
„Duett“
 
Norvegijos atstovai Eurovizijoje

1995
Po to:
Elisabeth Andreassen
„I evighet“