Atverti pagrindinį meniu
Anita Skorgan
Biografija
Gimė1958 m. lapkričio 13 d. (60 metų)
Geteborgas, Švedijos vėliava Švedija
Veikladainininkė, dainų autorė
Susijusi veiklaJahn Teigen, Queen Bees, Rita Eriksen, Marianne Antonsen, Hilde Heltberg
Svetainėanitaskorgan.no

Anita Skorgan (g. 1958 m. lapkričio 13 d. Geteborge, Švedija) yra Norvegijos dainininkė, dainų autorė.

Tris kartus atstovavo Norvegijai „Eurovizijos“ konkurse: du kartus kaip solo atlikėja ir vieną kartą su Jahn Teigen. 1977 m. „Eurovizijoje“, vykusioje Londone, Anita atliko dainą „Casanova“, kuri užėmė 14 vietą (surinko 18 taškų). Po dvejų metų, Jeruzalėje vykusiame renginyje, atlikėjai labiau pasisekė – su kūriniu „Oliver“ užėmė 11 vietą, surinkusi 57 taškus. 1982 metais Anita grįžo į „Euroviziją“. Jame su Jahn Teigen atliko dainą „Adieu“, su kuria duetas užėmė 12 vietą.

Atlikėja 7 kartus dalyvavo Melodi Grand Prix konkurse (Norvegijos „Eurovizijos“ atranka) nuo 1976 iki 1985 m. 2001 m. pasirodė populiarioje Norvegijos televizijos laidoje „Den store klassefesten“. 2004 m. įkūrė grupę „Queen Bees“.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1975: Til en venn
  • 1976: Du er nær meg
  • 1976: Tänk på mej
  • 1977: Young Girl
  • 1978: Anita Skorgan
  • 1979: Ingen vei tilbake
  • 1979: Krama dej
  • 1980: De fineste
  • 1981: Pastell
  • 1983: Cheek to Cheek (su Jahn Teigen)
  • 1985: Karma
  • 1986: White Magic
  • 1990: Basic
  • 1994: Julenatt
  • 2001: Gull
  • 2008: Julenatt
  • 2009: Hele veien – 47 utvalgte sanger
  • 2011: På gyllen grunn
  • 2013: La høsten være som den er

EPKeisti

  • 1973: Fire klassiske pianostykker
  • 1973: Aufschwung op. 12 nr. 2

SinglaiKeisti

  • 1977: Casanova
  • 1979: Oliver
  • 1982: Adieu (su Jahn Teigen)
  • 1983: Friendly (su Jahn Teigen)
  • 2009: I denne julenatt

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Anne-Karine Strøm
„Mata Hari“
 
Norvegijos atstovė Eurovizijoje

1977
Po to:
Jahn Teigen
„Mil etter mil“


Prieš tai:
Jahn Teigen
„Mil etter mil“
 
Norvegijos atstovė Eurovizijoje

1979
Po to:
Sverre Kjelsberg ir Mattis Hætta
„Sámiid Ædnan“


Prieš tai:
Finn Kalvik
„Aldri i livet“
 
Norvegijos atstovė Eurovizijoje
(su Jahn Teigen)

1982
Po to:
Jahn Teigen
„Do Re Mi“