Sverre Kjelsberg

Sverre Kjelsberg 2009 m.
Biografija
Gimė1946 m. spalio 18 d.
Trumsė, Norvegijos vėliava Norvegija
Mirė2016 m. birželio 18 d. (69 metai)
Trumsė, Norvegijos vėliava Norvegija
Veikladainininkas, muzikantas, kompozitorius
Instrumentaivokalas, gitara
Susijusi veiklaThe Pussycats, Mattis Hætta, Ragnar Olsen

Sverre Kjelsberg (1946 m. spalio 18 d. Trumsėje2016 m. birželio 18 d. ten pat) buvo norvegų dainininkas, muzikantas ir kompozitorius.

BiografijaKeisti

Gimė 1946 m. spalio 18 d. Trumsėje, Norvegijoje.

19641967 metais buvo muzikinės grupės The Pussycats narys, su kuria išleido dešimt singlų ir du albumus.

1980 metais su Norvegijos atlikėju Mattis Hætta atstovavo Norvegijai 1980 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, kur su daina „Sámiid Ædnan“ užėmė 16 vietą. Daina tapo labai populiari Norvegijoje.

DiskografijaKeisti

  • Etter mørketia, 1979
  • Kära Syster, 1980
  • Låla!, 1980 (su Mattis Hætta)
  • Sverre, 1982
  • Den glade pessimisten, 1987 (su Ragnar Olsen)
  • Drømmen e fri, 1994
  • Større kraft enn krutt, 2005 (Kompilacija)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Anita Skorgan
„Oliver“
 
Norvegijos atstovas Eurovizijoje
(su Mattis Hætta)

1980
Po to:
Finn Kalvik
„Aldri i livet“