Angelina Jolie

Angelina Jolie
Angelina Jolie 2 June 2014 (cropped).jpg
Tikras vardas Angelina Jolie Voight
Gimė 1975 m. birželio 4 d. (45 metai) Los Andželas, Kalifornija
Šalis Flag of the United States.svg JAV
Sutuoktinis Jonny Lee Miller
(1996–2000)
Billy Bob Thornton
(2000–2003)
Brad Pitt
(2014–2019)
Vaikai 6
Aktyvumo metai 1982–dabar
Užsiėmimas aktorė
Žymesni vaidmenys
Lisa Rowe
(„Girl, Interrupted“, 1999 m.)
Lara Croft
(„Kapų plėšikė Lara Kroft“, 2001 m.)
Ponia Smith
(„Ponas ir ponia Smitai“, 2005 m.)
Apdovanojimai
Oskaras – geriausias antro plano vaidmuo – „Girl, Interrupted“, 2000
Auksinis gaublys – geriausias antro plano vaidmuo – „Girl, Interrupted“, 2000

Angelina Jolie (tikras vardas Angelina Jolie Voight; g. 1975 m. birželio 4 d. Los Andžele) – Jungtinių Valstijų aktorė, modeliuotoja, humanitarė, Geros valios ambasadorė Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūroje.

A. Jolie yra laimėjusi tris Auksinius gaublius bei Oskarą už antraeilį moters vaidmenį filme „Girl, Interrupted“.

BiografijaKeisti

  Šią straipsnio dalį reikėtų išplėsti.

Asmeninis gyvenimasKeisti

Išsiskyrusi, gyvena viena su vaikais. Buvę vyrai: Jonny Lee Miller, Billy Bob Thornton ir Brad Pitt.

VaikaiKeisti

2002 m. kovo 10 d. Jolie įsivaikino pirmą vaiką našlaitį vardu Maddox Chivan Jolie-Pitt (pradžioje Maddox Chivan Thornton Jolie), gimusį 2001 m. rugpjūčio 5 d. ir augusį Kampučijoje. Po skyrybų su Thornton ji gavo visas teises į vaiko globą.

2005 m. liepos 6 d. Jolie įsivaikino šešių mėnesių mergaitę iš Etiopijos vardu Zahara Marley Jolie-Pitt (pradžioje Zahara Marley Jolie), gimusią 2005 m. sausio 8 d. kaip Tena Adam.

2006 m. gegužės 27 d. Jolie su Brad Pitt susilaukė dukters Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Swakopmund miesto ligoninėje, Namibijoje. Gimdymo metu darytas Cezario pjūvis. B. Pitt dalyvavo gimdyme ir perkirpo bambagyslę. JAV žurnalas „People“ sumokėjo $4,1 mln. už teisę skelbti naujagimio nuotraukas Šiaurės Amerikoje, britų žurnalas „Hello!“ įsigijo tarptautines teises už $3,5 mln.[1] Tai tapo pati brangiausia įžymybės nuotrauka pasaulyje.[1] Visas pelnas, gautas pardavus publikavimo teises, buvo atiduotas labdaringai organizacijai UNICEF.[2]

2007 m. gegužės 15 d. Jolie įsivaikino trejų metų berniuką iš Vietnamo, vardu Pax Jolie-Pitt, gimusį 2003 m. spalio 29 d. 2008 m. liepos 12 d. Jolie su Brad Pitt Prancūzijoje, Nicoje susilaukė dvynukų – berniuko Knox Leon Jolie-Pitt ir mergaitės Vivienne Marcheline Jolie-Pitt.

FilmografijaKeisti

Metai Lietuviškas pavadinimas Originalus pavadinimas Vaidmuo
2016 Kung Fu Panda 3 Master Tigress Filmuojama
2015 By The Sea Vanessa
2014 Druska 2 Salt 2 Evelyn Salt
2014 Maleficent Maleficent Maleficent
2011 Kung Fu Panda 2 Kung fu panda 2 Master Tigress
2010 Turistas The Tourist Elise Clifton-Ward
2010 Druska Salt Evelyn Salt
2008 Ieškomas Wanted Fox
2008 Laumės vaikas Changeling Christine Collins
2008 Kung Fu panda Kung Fu Panda Master Tigress
2007 Beovulfas Beowulf Grendel’s mother
2007 Nenugalėta širdis A Mighty Heart Mariane Pearl
2006 Patikimas piemuo The Good Shepherd Margaret „Clover“ Russell
2005 Ponas ir ponia Smitai Mr. & Mrs. Smith Jane Smith
2004 Aleksandras Makedonietis Alexander Olympias
2004 Visa tiesa apie ryklį Shark Tale Lola
2004 Padangių kapitonas ir ateities pasaulis Sky Captain and the World of Tomorrow Francesca „Franky“ Cook
2004 Vagiant gyvenimus Taking Lives Illeana Scott
2003 Anapus sienų Beyond Borders Sarah Jordan
2003 Kapų plėšikė Lara Kroft: gyvybės lopšys Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life Lara Croft
2002 Gyvenimas ar kažkas panašaus Life or Something Like It Lanie Kerrigan
2001 Pirmoji nuodėmė Original Sin Julia Russell/Bonny Castle
2001 Kapų plėšikė Lara Kroft Lara Croft: Tomb Raider Lara Croft
2000 Dingti per 60 sekundžių Gone in Sixty Seconds Sara „Sway“ Wayland
1999 Kaulų kolekcininkas The Bone Collector Amelia Donaghy
1999 Gyvenimo vingis Pushing Tin Mary Bell
1999 Mergina su trūkumais Girl, Interrupted Lisa Rowe
1998 Meilės klystkeliai Playing By Heart Joan
1998 Pragaro virtuvė Hell’s Kitchen Gloria McNeary
1997 Žaidžiame dievus Playing God Claire
1997 Tikrosios moterys True Women Georgia Virginia Lawshe Woods
1996 Dykumos mėnulis Mojave Moon Eleanor „Elie“ Rigby
1996 Ugningos merginos Foxfire Margret „Legs“ Sadovsky
1995 Hakeriai Hackers Kate „Acid Burn“ Libby
1995 Be įrodymų Without Evidence Jodie Swearingen
1993 Kyborgas 2 Cyborg 2 Casella „Cash“ Reese
1982 Lookin' to Get Out Lookin' to Get Out Tosh

IšnašosKeisti

  1. 1,0 1,1 Rose, Lacey. (2007-07-18). „The Most Expensive Celebrity Photos“. Forbes. Suarchyvuotas originalas 2014-11-29. Nuoroda tikrinta 2015-01-11. 
  2. „Brangelina baby pics sell“. The Age (Australian Associated Press). 2006-06-08. Suarchyvuotas originalas 2015-09-23. Nuoroda tikrinta 2015-01-11. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka Vikicitatos