Atverti pagrindinį meniu
Vanessa Paradis

Vanessa Paradis
Biografija
Pilnas vardasVanessa Chantal Paradis
Gimė1972 m. gruodžio 22 d. (46 metai)
KilmėSaint-Maur-des-Fossés, Val-de-Marne, Flag of France.svg Prancūzija
Žanraipop, rokas
Veikladainininkė, aktorė
InstrumentaiVokalas
Įrašų kompanijaBarclay
Svetainėwww.vanessaparadis.fr

Vanessa Chantal Paradis (g. 1972 m. gruodžio 22 d.) – Prancūzijos dainininkė, aktorė bei fotomodelis.

BiografijaKeisti

Vanessa Paradis pirmą kartą į topus įsiveržė 1987 m., būdama vos 14-os metų paaugle. Jos singlas „Joe le taxi“ net 11 savaičių praleido Prancūzijos topų viršūnėje. Taip pat šis hitas užėmė aukštas pozicijas Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos bei kitų šalių topuose.

1988 m. pasirodė debiutinis atlikėjos albumas „M&J“, laikomas vienu iš pačių sėkmingiausių debiutinių albumų prancūzų kalba.

Po poros metų Vanessa įrašė antrąjį savo studijinį albumą „Variations sur le même t’aime“. Jį prodiusavo prancūzų dainininkas Serge Gainsbourg.

1989 m. Vanessa Paradis pradėjo aktorės karjerą. Tais metais ji nusifilmavo romantinėje dramoje „Noce Blanche“ ir už atliktą vaidmenį buvo apdovanota prestižiškiausiu Prancūzijos kino apdovanojimu – Cezariu.

1992 m. Paradis JAV įrašė trečiąjį studijinį albumą. Jį pavadino savo pačios vardu – „Vanessa Paradis“. Tai buvo pirmasis Vanessos albumas anglų kalba. Jį prodiusavo garsus roko atlikėjas Lenny Kravitz.

Tačiau po truputį atlikėjos populiarumas ėmė blėsti. 1994 m. ji išleido albumą „Live“. Po to Vanessa keletui metų pasitraukė iš muzikos, nusifilmavo keliuose filmuose ir, 2000 m. pradžioje, įrašė albumą „Bliss“. Tai ketvirtasis studijinis albumas. Jis sulaukė gana palankaus kritikų vertinimo. „Bliss“ lydėjo po metų pasirodęs koncertinis albumas „Au Zénith“. Keletui metų ir vėl pasitraukusi iš muzikos, 2007 m. ji grįžo su nauju, jau penktuoju studijimiu albumu „Divinidylle“. Šio albumo koncertinis pristatymo turas buvo filmuojamas ir 2008 m. rugsėjo mėnesį pasirodė naujausias koncertinis CD/DVD albumas „Divinidylle Tour“.

2017 m. vaidino lietuvių filme Šerkšnas (Frost), (rež. Šarūnas Bartas).

ŠeimaKeisti

Vanessa Paradis 14 metų praleido su amerikiečių aktoriumi Johnny Depp’u. Jie turi du vaikus – dukrą Lily-Rose Melody Depp (g. 1999 m.) ir sūnų John „Jack“ Christopher Depp III (g. 2002 m.). 2013 m. pora išsiskyrė.

Vanessa Paradis yra prancūzų aktoriaus Didier Pain dukterėčia. Taip pat Vanessa Paradis turi jaunesnę seserį Alysson Paradis, kuri yra aktorė.

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumaiKeisti

  • M&J (1988)
  • Variations Sur Le Même T’aime (1990)
  • Vanessa Paradis (1992)
  • Bliss (2000)
  • Divinidylle (2007)

Koncertiniai albumaiKeisti

SinglaiKeisti

FilmografijaKeisti

  • Noce Blanche (1989)
  • Élisa (1995)
  • Un amour de sorcière (1997)
  • Le plaisir (et ses petits tracas) (1998) (balsas)
  • Une chance sur deux (1998)
  • La fille sur le pont (1999)
  • Atomik Circus – Le retour de James Bataille (2004)
  • Mon ange (2004)
  • The Magic Roundabout (2005) (balsas)
  • Le soldat rose (2007)
  • La clef (2007)
  • Frost (2017, rež. Šarūnas Bartas)

NuorodosKeisti

Oficiali svetainė


 

Vikiteka