The Cranberries

 NoFonti.svg  Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
The Cranberries

The Cranberries debiutinio albumo viršelis (1993)
Biografija
KilmėFlag of Ireland.svg Airija
ŽanraiAlternatyvusis rokas, indie rokas, pop rokas
Aktyvumo metai1989–2001, 2009–dabar
Įrašų kompanijaIsland Records, Universal Music

The Cranberries – airių roko grupė, išpopuliarėjusi 1993 m. Savo kūryboje grupė plačiai maišė įvairias roko pakraipas, tačiau daugiausia sėkmės sulaukė pop roko dainos, kurioms folk atspalvį suteikdavo vokalistės Dolores O’Riordan balsas. 19931994 m. The Cranberries pasiekė ispūdingo populiarumo su dviem pirmaisiais multiplatininiais albumais ir superhitu „Zombie“ (1994). Tačiau vėliau susidomėjimas grupe krito ir The Cranberries nutraukė veiklą 2001 m.

2009 m. grupė atsikūrė, surengė koncertinį turą ir įrašė naujų dainų albumą, pasirodžiusį 2012 m.

2012 m. grupė surengė dar vieną turą naujam albumui reklamuoti. Pabaigus šį koncertinį turą grupė ir vėl nutraukė veiklą.

2017 m. grupė išleido naują albumą ir pradėjo dar vieną turą, kurį teko nutraukti dėl vokalistės Dolores O’Riordan sveikatos problemų. 2018 m. buvo planuojamas dar vienas albumas.

2018 m. sausio 15 d. mirė grupės vokalistė Dolores O’Riordan. Tolesnė grupės veikla nežinoma.

NariaiKeisti

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumai
  • 1993: Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?
  • 1994: No Need to Argue
  • 1996: To the Faithful Departed
  • 1999: Bury the Hatchet
  • 2001: Wake Up and Smell the Coffee
  • 2012: Roses
  • 2017: Something Else
  • 2019: In the End

NuorodosKeisti