Seyyal Taner

Seyyal Taner

Seyyal Taner 2010 m.
Biografija
Pilnas vardasSeyyal Taner
Gimė1952 m. rugsėjo 28 d. (69 metai)
Urfa, Turkijos vėliava Turkija
Žanraipop, rokas, dance
Veikladainininkė, aktorė
Aktyvumo metai1968–dabar
Svetainėseyyaltaner.com.tr

Seyyal Taner (g. 1952 m. rugsėjo 28 d. Urfa) – turkų dainininkė ir aktorė.

Savo karjerą pradėjo 1968 metais, nusifilmavusi turkų filme „Ölümsüz adamlar“. 1987 metais su grupe „Lokomotif“ nugalėję nacionalinę atranką, išrinkti atstovauti Turkijai 1987 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, tačiau su kūriniu „Şarkım Sevgi Üstüne“ (liet. Mano daina apie meilę) liko paskutinėje vietoje.

DiskografijaKeisti

SinglaiKeisti

  • Tanrı Şahidimdir (1974)
  • Nene Hatun (1975)
  • Son Verdim Kalbimin İşine (1976)
  • Kalbimi Affettim (1976)
  • Gülme Komşuna (1977)
  • Sorma Neydi O ! (1977)
  • Şarkım Sevgi Üstüne / Une mélodie (1987)
  • 3’lü (Öğren De Gel / Hadi Git / Arap Kızı) (2014)

AlbumaiKeisti

  • Lider (1981)
  • Leyla (1986)
  • Nanay (1989)
  • Alladı Pulladı (1991)
  • Kalbimi Affettim (Best Of) (1993)
  • Geliyorum (1993)
  • Seyyalname (2002)
  • En İyileriyle Seyyal Taner (Best Of) (2005)
  • En Iyileriyle 2 (2007)

NuorodosKeisti

 
Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Klips ve Onlar
„Halley“
 
Turkijos atstovė Eurovizijoje

1987
Po to:
MFÖ
„Sufi“