Rykka
Biografija
Pilnas vardasChristina Maria Rieder
Gimė1986 m. kovo 13 d. (37 metai)
Vankuveris, Kanados vėliava Kanada
Žanraialternatyvus rokas, indie pop
Veikladainininkė, dainų autorė
Aktyvumo metai2000–dabar
Įrašų kompanijaLittle Jig Records, Vissen Records
Svetainėrykka.com

Christina Maria Rieder (g. 1986 m. kovo 13 d. Vankuveryje), geriau žinoma sceniniu vardu RykkaKanadosŠveicarijos dainininkė ir dainų autorė.

Nuo 15 metų pradėjo lankyti gitaros pamokas, pasirodydavo bendruomenės festivaliuose. Dvejus metus studijavo vokalą Vankuverio bendruomenės koledže. 2009 metais persikėlė į Torontą, kur įrašė albumą „Straight Line“, tuo metu dar save pristatinėjo Christina Maria vardu. 2010 m. pristatinėjo albumą Vokietijoje ir Šveicarijoje, pastarojoje gavo apdovanojimą. Vėliau pasirodė albumas „Kodak“, nuo 2012 metų dainininkė vadina save Rykka.

2016 m. vasarį laimėjo Šveicarijos nacionalinę atranką į 2016 m. „Euroviziją“ su daina „The Last of Our Kind“.

Diskografija redaguoti

Albumai redaguoti

  • 2012 – Kodiak

Singlai redaguoti

  • 2012 – Map Inside
  • 2012 – The Brink
  • 2013 – Blackie
  • 2014 – Electric
  • 2015 – Movies
  • 2016 – The Last of Our Kind

Nuorodos redaguoti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Mélanie René
„Time to Shine“
 
Šveicarijos atstovė Eurovizijoje

2016
Po to: