Atverti pagrindinį meniu
Ruth Jacott

Ruth Jacott 1993 m. „Eurovizijoje“
Biografija
Pilnas vardasRuth Jacott
Gimė1960 m. rugsėjo 2 d. (59 metai)
Paramaribas, Surinamo vėliava Surinamas
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė
Įrašų kompanija„CNR Records“
Svetainėruthjacott.nl

Ruth Jacott (g. 1960 m. rugsėjo 2 d. Paramaribe, Suriname) – olandų dainininkė.

Gimė Suriname, tačiau būdama devynerių, su savo šeima persikėlė gyventi į Nyderlandus. Savo karjerą pradėjo keliose skirtingose grupėse. 1988 metais laimėjo „Knokke“ festivalį Belgijoje. Po pergalės Ruth gavo pasiūlymų vaidinti miuzikluose, tokiuose kaip „Cats“ ir „A Night at the Cotton Club“.

Profesionalios dainininkės karjerą pradėjo 1993 m., kai atstovavo Nyderlandams „Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Milstryte (Airija). Su popmuzikos stiliaus daina „Vrede“ atlikėja užėmė šeštąją vietą. Tais pačiais metais išleido debiutinį albumą „Ruth Jacott“. Iki šiol Ruth yra išleidusi 12 studijinių albumų, kurie visi atsidūrė Olandijos albumų tope. Sėkmingiausias albumas „Hartslag“ užėmė antrąją vietą. Ji taip pat išleido keletą sėkmingų singlų.

Nuo 2011 m. veda savo televizijos laidą „Simply the Best“.

2011 m. spalio 3 d. su Edsilia Rombley išleido bendrą singlą „Uit het oog niet uit mijn hart“. Kūrinys užėmė 36 vietą Olandijos singlų tope, kur jis išliko keturias savaites. Vaizdo klipo premjera įvyko spalio 4 d. Iki 2012 m. liepos mėn. svetainėje „Youtube“ klipas peržiūrėtas daugiau nei 100 000 kartų.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1993: Ruth Jacott
  • 1994: Hou me vast
  • 1995: Geheimen
  • 1997: Hartslag
  • 1998: Altijd dichtbij: De hitcollectie
  • 1999: Vals Verlangen
  • 2000: Live in Carré
  • 2002: Tastbaar
  • 2004: Het beste von Ruth Jacott
  • 2009: Passie
  • 2010: A tribute to Billie Holiday
  • 2012: Simply the Best – One Woman Show

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Humphrey Campbell
„Wijs me de weg“
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1993
Po to:
Willeke Alberti
„Waar is de zon?“