Raphael Gualazzi

italų dainininkas ir pianistas
Rafaelis Gualazis
Raphael Gualazzi
Biografija
Gimė1981 m. lapkričio 11 d. (38 metai), Urbinas
KilmėItalijos vėliava Italija
Žanraidžiazas, bliuzas
Instrumentaivokalas, fortepijonas
Aktyvumo metai2005–dabar
Įrašų kompanijaSugar Music
Svetainėraphaelgualazzi.com

Rafaelis Gualazis (it. Raffaele Gualazzi, angl. Raphael Gualazzi; g. 1981 m. lapkričio 11 d. Urbine) – italų dainininkas ir pianistas.

Rafaelis 2011 metais dalyvavo Sanremo muzikos festivalyje ir tapo jaunųjų atlikėjų laureatu („Mia Martini“ premija) už dainą „Folia di Amore“. Ši pergalė leido muzikantui tapti Italijos atstovu 2011 m. Eurovizijos dainų konkurse. Jis yra pirmasis atlikėjas po Italijos pasitraukimo nuo 1997 m. iki 2010 m. Be to, kadangi Italija buvo viena iš „Big Five“ šalių, jis iš karto pateko į gegužės 14 dieną vykstantį finalą. Jis užėmė antrąją vietą.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 2005 – Love Outside the Window
  • 2011 – Reality and Fantasy
  • 2013 – Happy Mistake

SinglaiKeisti

  • 2010 – Reality and Fantasy
  • 2011 – Follia d’amore / Madness of Love
  • 2011 – A Three Second Breath
  • 2011 – Calda estate (dove sei)
  • 2011 – Love Goes Down Slow
  • 2013 – Sai (ci basta un sogno)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jalisse
„Fiumi di parole“
 
Italijos atstovas Eurovizijoje

2011
Po to:
Nina Zilli
„L'amore è femmina“