Atverti pagrindinį meniu
Päivi Paunu 2014 m.

Päivi Paunu (g. 1946 m. rugsėjo 20 d. Helsinkyje – m. 2016 m. gruodžio 16 d.) buvo Suomijos dainininkė.

19661968 metais Päivi mokėsi teatro mokykloje. 1966 m. išleido debiutinį albumą „Päivi Paunu“ ir greitai tapo žinoma dainininkė Suomijoje.

Su grupe Kim Floor 1972 m. Eurovizijos dainų konkurse su daina „Muistathan“ užėmė 12 vietą, surinkę 78 taškus.

1980 metais baigė Helsinkio universitetą, vėliau dirbo logopede. Mirė 2016 m. gruodžio 16 d. nuo vėžio.

DiskografijaKeisti

  • Päivi Paunu (1966)
  • Päivi (1969)
  • Uskon päivään kauniimpaan (1972)
  • Hei vain (1973)
  • Huomiseen mä luotan vieläkin (1973)
  • Jos rakkaus jää (1977)
  • Arkinen hartaus (1986)
  • 20 suosikkia: Oi niitä aikoja (1996)
  • Oi niitä aikoja – Kootut levytykset 1966–1971 (2010)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Markku Aro ir Koivistolaiset
„Tie uuteen päivään“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1972
Po to:
Marion Rung
„Tom Tom Tom“