Atverti pagrindinį meniu
Markku Aro

Markku Aro 2009 m.
Biografija
Pilnas vardasMarkku Tuomas Puputti
Gimė1950 m. vasario 3 d. (69 metai)
Mouhijärvi, Suomijos vėliava Suomija
Žanraipop
šlageris
Aktyvumo metai1968–dabar
Svetainėmarkkuaro.com

Markku Aro (tikrasis vardas Markku Tuomas Puputti; g. 1950 m. vasario 3 d. Mouhijärvi), yra Suomijos pop dainininkas. Aštuntajame dešimtmetyje jis buvo vienas Suomijos populiariausių atlikėjų.

1969 metais atlikėjas išleido debiutinį albumą „Markku Aro“.

Markku ne kartą yra dalyvavęs Suomijos atrankoje į Eurovizijos dainų konkursą. Pirmą kartą dalyvavo 1969 metais – su daina „Sanoin“ užėmė 5 vietą, todėl tarptautiniame konkurse atstovauti šaliai negalėjo. 1971 m. kartu su duetu Koivistolaiset atliko „Tie uuteen päivään“ ir užėmė pirmą vietą, taip tapdami Suomijos atstovais 1971 m. Eurovizijos dainų konkurse. Jame, surinkę 84 taškus, kolektyvas užėmė 8 vietą. Vėliau atlikėjas bandė dar kartą patekti į konkursą 1974, 1976 ir 1981 metais, tačiau nelaimėjo.

DiskografijaKeisti

  • Markku Aro (1969)
  • Oo – mikä nainen (1972)
  • Niin käy kun rakastuu (1973)
  • Oma kultasein (1974)
  • Katso luontoa ja huomaa (1975)
  • Etsin kunnes löydän sun (1976)
  • Markku Aro (1977)
  • Anna aikaa (1978)
  • Daniela (1979)
  • Mun suothan tulla vierees sun (1981, su Nisa Soraya)
  • Suojassa saman auringon (1982)
  • Markku Aro (1985)
  • Kaksi rakkainta (1990)
  • Rakastamme vain toisiamme (1991)
  • Käsi kädessä (1993)
  • Rakkauden toukokuu (1997)
  • Menneisyyden sillat (1999)
  • Sinetti (2001)
  • Kestän mitä vaan (2006)
  • Tilaisuus on nyt (2008)
  • Anna katse (2010)
  • Anna tulta (2013)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jarkko & Laura
„Kuin silloin ennen“
 
Suomijos atstovas Eurovizijoje

1971
Po to:
Päivi Paunu ir Kim Floor
„Muistathan“