Neco (dainininkas)

Neco

Neco 1982 m. Eurovizijoje
Biografija
Pilnas vardasTahir Nejat Özyılmazel
Gimė1948 m. liepos 24 d. (71 metai)
Jozgatas, Turkijos vėliava Turkija
Žanraipopmuzika
Veikladainininkas, aktorius
Aktyvumo metai1974–dabar
Svetainėnecolive.com

Neco (tikrasis vardas Tahir Nejat Özyılmazel; g. 1948 m. liepos 24 d. Jozgate) yra Turkijos dainininkas ir aktorius.

1982 metais vykusiame XXVII „Eurovizijos“ dainų konkurse Turkijai atstovauti buvo deleguotas atlikėjas Neco su kūriniu „Hani?“. Gauti 20 taškų iš Liuksemburgo (8 taškai), Austrijos, Norvegijos, Šveicarijos (po 3 taškus), Olandijos (2 taškai) ir Suomijos (1 taškas) valstybei tarp 18 dalyvių leido pakilti tik iki 15 vietos.

1984 m. Neco su daina „Olmaz Olsun“ Turkijos nacionalinėje atrankoje užėmė antrą vietą, o 1989-ais atrankos konkurse dalyvavo dar kartą, tačiau su kūriniu „Fora fora“ liko vienuoliktoje vietoje.

20022004 m. vaidino televizijos seriale „Tatlı Hayat“ su žinomais Turkijos aktoriais Türkân Şoray, Haluk Bilginer ir Çolpan İlhan.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Neco Mucizesi (1977)
  • Dört Mevsim (1979)
  • Bugün ve Yarınlara (1984)
  • Hayallerimi Bırak (1989)
  • Hafif Hafif (1991)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Ayşegül Aldinç ir Modern Folk Üçlüsü
„Dönme Dolap“
 
Turkijos atstovas Eurovizijoje

1982
Po to:
Çetin Alp ir The Short Waves
„Opera“