Mac Miller

Miller koncerto metu, 2017 m.
Biografija
Pilnas vardasMalcolm James McCormick
Gimė1992 m. sausio 19 d.
Pitsburgas, Pensilvanija, JAV
Mirė2018 m. rugsėjo 7 d. (26 metai) Los Andželas, Kalifornija, JAV
ŽanraiHiphopas
VeiklaReperis, dainininkas, dainų autorius, įrašų prodiuseris
InstrumentaiVokalas, būgnai, gitara, pianinas
Aktyvumo metai20072018
Įrašų kompanijaREMember, Warner Bros., Rostrum
Susijusi veiklaThe Ill Spoken, Ab-Soul, Casey Veggies, Earl Sweatshirt, Pharrell Williams, Schoolboy Q, Vince Staples, Wiz Khalifa, Rapsody
Svetainėmacmillerofficial.com

Malcolm James McCormick (g. 1992 m. sausio 19 d.- 2018 m. rugsėjo 7 d.), geriau žinomas kaip Mac Miller – amerikiečių reperis iš Pitsburgo. Taip pat yra gerai žinomas kaip įrašų prodiuseris, save vadinantis pseudonimu Larry Fisherman. Miller neretai naudoja pseudonimus – jis yra išleidęs įrašų pasivadinęs Delusional Thomas, Larry Lovestein ir The Velvet Revival.

Savo karjerą pradėjo penkiolikos, išleidęs pirmąjį dainų rinkinį („mixtape“). 2010 m. jis pasirašė kontraką su „Rostrum Records“ įrašų kompanija ir jau kitais metais išleido debiutinį albumą „Blue Slide Park“. Albumas iškart debiutavo pirmoje vietoje JAV „Billboard 200“ albumų reitinge. Per savo gyvenimą išleido šešis studijinius albumus.

2013 m. Miller įsteigė savo įrašų kompaniją „REMember Music“.[1]

Mac Miller mirė 2018 m. rugsėjo 7 d. Los Andžele, Kalifornija. Policijos teigimu Mac Miller perdozavo narkotikų, kurie sukėlė staigią mirtį.[2]

Diskografija

redaguoti
  • Blue Slide Park (2011)
  • Watching Movies with the Sound Off (2013)
  • GO:OD AM (2015)
  • The Divine Feminine (2016)
  • Swimming (2018)
  • Circles (2020)

Išnašos

redaguoti
  1. Ahmed, Insanul (January 29, 2013). „He's Starting His Own Label, REMember Music“. Complex. Nuoroda tikrinta January 30, 2013.
  2. Klinkenberg, Brendan (November 5, 2018). „Mac Miller's Cause of Death: Accidental Fentanyl, Cocaine Overdose“. Rolling Stone. Nuoroda tikrinta November 5, 2018.

Nuorodos

redaguoti