Atverti pagrindinį meniu

Kaliopi

arumunų kilmės Makedonijos dainininkė
Kaliopi

Kaliopi 2016 m.
Biografija
Pilnas vardasKaliopi Buklė
Dar žinomaKaliopi
Gimė1966 m. gruodžio 28 d. (52 metai)
Ohridas, Makedonija, Jugoslavija
ŽanraiPop, rokas, bliuzas, klasika
Kūrinių kalbosmakedonų, serbų, anglų
Veiklaatlikėja, dainų autorė
Aktyvumo metai1976–dabar
Įrašų kompanijaKaliopi Music Production
Svetainėkaliopi.com.mk

Kaliopi Buklė (maked. Калиопи Букле, gimė 1966 m. gruodžio 28 d. Ohride), geriau žinoma tiesiog kaip Kaliopi – arumunų kilmės Makedonijos dainininkė.

Užaugo Kičeve. Nuo 1976 m. dalyvavo vaikų dainavimo konkursuose. 1978–1980 m. su choru keliavo po Jugoslaviją, Čekoslovakiją, Austriją. Studijavo muzikos akademijoje. 1984 m. dalyvavo Jugoslavijos muzikos konkurse ir užėmė trečią vietą, netrukus įkūrė grupę pavadinimu „Kaliopi“. 1986 m. ji su grupe išleido debiutinį albumą, koncertavo įvairiuose Jugoslavijos miestuose, vėliau ir Tarybų Sąjungoje. Vėliau Kaliopi išvyko į Šveicariją, bet ten jos grupė iširo.

1996 m. Kaliopi grįžo į Makedoniją ir su daina „Samo Ti“ bandė patekti į „Euroviziją“. Nacionalinę atranką ji laimėjo, bet neįveikė tuomet buvusio „Eurovizijos“ kvalifikacinio etapo. Dainininkė kūrė dainas kitiems atlikėjams, 1999 m. įrašė solinį albumą. Vėliau dažnai rengė koncertinius turus po Makedoniją ir kitas Balkanų šalis, kūrė dainas sau ir kitiems. 2009 m. kartu su Naum Petreski dalyvavo atrankoje į „Euroviziją“ ir užėmė 2 vietą, o „Sunčane Skale“ konkurse – pirmą vietą. 2012 m. Kaliopi laimėjo nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ir su daina „Crno i belo“ 2012 m. „Eurovizijos“ finale užėmė 13 vietą. 2016 metais ji su daina „Dona“ dar kartą atstovavo savo šaliai 2016 m. „Eurovizijoje“.

DiskografijaKeisti

  • Kaliopi (1986 m.)
  • Rodjeni (1987 m.)
  • Oboi Me (1999 m.)
  • Ako Denot Mi E Nok (2001 m.)
  • Najmila – Live and Unreleased (2002 m.)
  • Ne Mi Go Zemaj Vremeto (2003 m.)
  • Me, Isadora (2005 m.)
  • The Best Of (2007 m.)
  • Zelim Ti Reci (2008 m.)
  • Oblivion (2009 m., su Edin Karamazov)
  • Poraka (2010 m.)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Vlatko Ilievski
„Rusinka“
 
Makedonijos atstovė Eurovizijoje

2012
Po to:
Esma ir Lozano
„Pred da se razdeni“
Prieš tai:
Daniel Kajmakoski
„Autumn Leaves“
 
Makedonijos atstovė Eurovizijoje

2016
Po to:
Jana Burčeska