Atverti pagrindinį meniu

Juozas Sokas (1904 m. rugpjūčio 9 d. Kupiškyje1987 m. gruodžio 1 d. Vilniuje) – Lietuvos gamtos apsaugos darbuotojas, rašytojas.

BiografijaKeisti

1927 m. baigė Dotnuvos žemės ūkio technikumą. 19301932 m. Vytauto Didžiojo universitete studijavo ekonomiką. Iki 1944 m. dirbo girininku, vyresniuoju miškininku, miškų ūkio direktoriumi Lazdijų, Šakių, Kauno, Raseinių apskrityse. 19471974 m. Lietuvos SSR gamtos apsaugos komiteto darbuotojas.

Parašė apsakymų ir apysakų knygų.

BibliografijaKeisti

  • Kaip naikinti vilkus (1949)
  • Žvėrių ir paukščių medžioklė (1952)
  • Žaliojoj girioj (1956)
  • Briedžiai plaukia (1957)
  • Mūšis Nemuno kilpoje (1960)
  • Oi tu sakal sakalėli (1964)
  • Stumbrai grįžo namo (1973)
  • Kurtinio giesmė (1975)
  • Gegutė ieško auklės (1978)
  • Senojo eigulio mokykloje (1982)

ŠaltiniaiKeisti