Halina Reijn

Halina Reijn
Halina-reijn.jpg
Tikras vardas Halina Reijn
Gimė 1975 m. lapkričio 10 d. (44 metai)
Amsterdamas, Nyderlandai
Šalis Flag of the Netherlands.svg Nyderlandai
Žymesni vaidmenys
Marija
Naujos brolių Grimų pasakos“ (2003 m.)
Apdovanojimai
Berlyno kino festivalis (2007 m.)

Halina Reijn (g. 1975 m. lapkričio 10 d. Amsterdamas) – Nyderlandų aktorė.

BiografijaKeisti

Yra baigusi Mastrichto dramos akademiją. Dar mokydamasi yra atlikusi keletą vaidmenų teatre, vienas kurių, pjesėje „Shopping and Fucking“, padėjo tapti žinomai ir pelnė pirmuosius apdovanojimus. 2003 m. ji prisijungė prie aktorių trupės „Toneelgroep Amsterdam“.

Halina yra vaidinusi Oskarui nominuotoje juostose „Zus & Zo“, „Juodoji knyga“, taip pat vaidinusi su Tom Cruise juostoje „Valkirija“.

Yra artima Carice van Houten draugė – kartu ne tik vaidino keliuose filmuose, bet 2013 m. išleido knygą „Anti Glamour“.

ApdovanojimaiKeisti

 
2018 m.
  • Berlyno kino festivalis – specialus apdovanojimas (2007 m.)
  • Auksinis veršis – specialus žiuri prizas (2007 m.)
  • Auksinis veršis (nominacija) – geriausia aktorė (2004), geriausia antrojo plano aktorė (2006 m.)
  • Rembrandto apdovanojimas (nominacija) – geriausia Nyderlandų aktorė (2007, 2012 m.)

FilmografijaKeisti

  • Îles flottantes (2001)
  • Zus & Zo (2001)
  • Naujos brolių Grimų pasakos (2003)
  • Polleke (2003)
  • Aistros vaisiai (2003)
  • Ik omhels je met 1000 armen (2006)
  • Juodoji knyga (2006)
  • Blind (2007)
  • Nadine (2007)
  • Valkirija (2008)
  • Sintel (2010)
  • De Eetclub (2010)
  • Sterke verhalen (2010)
  • Win/Win (2010)
  • Goltzius and the Pelican Company (2011)
  • Isabelle (2011)
  • De Overloper (2012)
  • Feuten: Het Feestje (2013)
  • Boy 7 (2014)
  • Pak van mijn hart (2014)
  • De OK-vrouw (dokumentinis, 2016)
  • De zevende hemel (2016)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka