Felicity Huffman

Felicity Huffman
FelicityHuffmanHWoFMar2012.jpg
Tikras vardas Felicity Kendall Huffman
Gimė Bedforde, Niujorke
1962 m. gruodžio 9 d.
Šalis Jungtinių Amerikos Valstijų vėliava Jungtinės Amerikos Valstijos
Žymesni vaidmenys
Lynette Scavo,
Nusivylusios namų šeimininkės
(2004–2012)

Felisitė Hafman (angl. Felicity Huffman; 1962 m. gruodžio 9 d.) – amerikiečių aktorė, „Auksinio gaublio“ ir „Emmy“ apdovanojimų laimėtoja.

BiografijaKeisti

JaunystėKeisti

Huffman gimė Bedforde, Niujorke. Jos tėvai išsiskyrė, kai jai buvo vieneri metai. Ją užaugino mama. Didžiąją dalį vaikystės praleido Aspene, Kolorado valstijoje, kur atsiskleidė jos aktorinis talentas.

KarjeraKeisti

Huffman yra vaidinusi svečio teisėmis serialuose „Frasier“ ir „The West Wing“. Ji geriausiai žinoma kaip ABC serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ aktorė, kur ji atliko Lynette Scavo vaidmenį. Už vaidybą seriale ji yra gavusi „Emmy“ apdovanojimą kaip geriausia pagrindinė komedijinio serialo aktorė.

Didžiajame ekrane ji suvaidino filmuose „Raising Helen“ ir „Christmas with the Kranks“. 2005 m. už transeksualo vaidmenį filme „Transamerika“ ji buvo nominuota „Oskarui“.

Asmeninis gyvenimasKeisti

Huffman ištekėjusi už aktoriaus William Macy, augina dvi dukras, Sofia Grace and Georgia Grace.

2005 m. Huffman atskleidė, kad paauglystėje ji kentėjo nuo anoreksijos ir bulimijos, bet vėliau pasveiko.

FilmografijaKeisti

  • Transamerika (2005) – Bree Osbourne
  • Christmas with the Kranks (2004) – Merry
  • Raising Helen (2004) – Lindsay Davis
  • House Hunting (2003) – Sheila
  • The Spanish Prisoner (1997) – Pat McCune
  • Hackers (1995) – Prokuroras
  • Golden Years (1991) – Terry Spann
  • Reversal of Fortune (1990) – Minnie

NuorodosKeisti

Vikiteka