Atverti pagrindinį meniu

Christer Björkman

Švedijos dainininkas
Kristeris Bjorkmanas
Christer Björkman

Christer Björkman 2014 m.
Biografija
Gimė1957 m. rugpjūčio 25 d. (61 metai)
Burosas, Švedijos vėliava Švedija
Žanraišansonas
šlageris
Veikladainininkas
Aktyvumo metai1984–dabar

Kristeris Samuelis Bjorkmanas (šved. Christer Samuel Björkman; g. 1957 m. rugpjūčio 25 d. Burose, Švedijoje) – Švedijos dainininkas.

1992 metais su daina „I morgon är en annan dag“ laimėjo Švedijos atranką Melodifestivalen ir atstovavo Švedijai 1992 m. Eurovizijos dainų konkurse. Jis užėmė priešpaskutinę vietą, tai blogiausias Švedijos rezultatas nuo 1977 m. 1999 metais dar kartą dalyvavo Melodifestivalen atrankoje. Su daina „Välkommen hem“ užėmė paskutinę vietą tarp dešimties dalyvių.

Dabar yra švedų atrankos Melodifestivalen vykdantysis vadovas, pareigas eina nuo 2002 metų. Neseniai jis buvo apkaltintas manipuliavimu žiuri, kuri nusprendžia konkurse dalyvaujančias dainas.

Turinys

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Våga och vinn (1985)
  • I morgon är en annan dag (1992)
  • Välkommen till livet (1993)
  • Björkman (1999)
  • Souvenirs D’amour (2003)

SinglaiKeisti

  • Leken blev nästan sann/Du, jag och en flaska vin (1984)
  • Livsutopi (1984)
  • Våga och vinn/Visan om en längtan (1985)
  • Drömmar (1986)
  • I morgon är en annan dag/Demain il y a un autre jour (1992)
  • Om du behöver mig/Nu ligger havet stilla (1992)
  • Förälskad igen/En gång till (1992)
  • Välkommen till livet (1993)
  • Om hösten (1993)
  • Banne mig/Livet/Jag ger mig inte (1993)
  • Välkommen hem (1999)
  • Döda mig imorgon (1999)
  • Kom låt oss älska nu (1999)
  • La Vie (2002)
  • Marcia Baila (2003)
  • Les Mots (2004)
  • Etthundra (2004)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Carola
„Fångad av en stormvind“
 
Švedijos atstovas Eurovizijoje

1992
Po to:
Arvingarna
„Eloise“