Atverti pagrindinį meniu
Cass Elliot
Biografija
Pilnas vardasEllen Naomi Cohen
Dar žinomaMama Cass Elliot
Gimė1941 m. rugsėjo 9 d. Baltimorėje, Merilende, JAV
Mirė1974 m. liepos 29 d. (32 metų) Londone, Anglijoje, Jungtinėje Karalystėje
ŽanraiPopmuzika
Folk rokas
Veikladainininkė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1963–1974 m.
Susijusi veiklaThe Mamas & the Papas

Cass Elliot (arba Elena Naomi Kohen, labiausiai žinoma kaip Mama Cass iš grupės The Mamas & the Papas, 1941 m. rugsėjo 191974 m. liepos 29) – garsi amerikiečių dainininkė.

Kvartetui iširus, ji turėjo sėkmingą solinę karjerą. Eliot buvo rasta negyva viešbučio kambaryje, kai po dviejų įtemptų pasirodymų Londono Paladiumo teatre, ją ištiko staigus širdies smūgis.

Solinė diskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1968: Dream a Little Dream
  • 1969: Bubblegum, Lemonade, And… Something for Mama
  • 1969: Make Your Own Kind of Music
  • 1971: Mama’s Big Ones (solo greatest hits)
  • 1971: Dave Mason and Mama Cass
  • 1972: Cass Elliot
  • 1972: The Road Is No Place for a Lady
  • 1973: Don’t Call Me Mama Anymore

SinglaiKeisti

  • 1968: "Dream a Little Dream of Me"
  • 1968: "California Earthquake"
  • 1969: "Move in a Little Closer, Baby"
  • 1969: "It's Getting Better"
  • 1969: "Make Your Own Kind of Music"
  • 1970: "New World Coming"
  • 1970: "A Song That Never Comes"
  • 1970: "The Good Times Are Coming"
  • 1970: "Don't Let the Good Life Pass You By"

NuorodosKeisti