Atverti pagrindinį meniu
Björn Skifs

Björn Skifs 2010 m.
Biografija
Gimė1947 m. balandžio 20 d. (72 metai)
Vansbru, Švedijos vėliava Švedija
Žanraipop, rokas, šlageris
Susijusi veiklaSlam Creepers’, Blue Swede
Svetainėskifs.se

Björn Nils Olof Skifs (g. 1947 m. balandžio 20 d. Vansbru, Švedija) yra Švedijos dainininkas ir aktorius.

Pirmiausiai išgarsėjo 1962 m. kaip švedų grupės Slam Creepers` narys. Po grupės atskyrimo, įkūrė kitą grupę Blue Swede, su kuria labiausiai išgarsėjo su singlu „Hooked on a Feeling“. 1976 metais Björn paliko grupę ir pradėjo solo karjerą. Du kartus dalyvavo Eurovizijos dainų konkurse: 1978 metais su daina „Det blir alltid värre framåt natten“ užėmė 14 vietą ir 1981 m., kai su daina „Fångad i en dröm“ liko dešimtas.

DiskografijaKeisti

  • 1969 – From both sides now
  • 1970 – Every bit of my life
  • 1971 – Opopoppa
  • 1972 – Blåblus
  • 1973 – Pinewood rally
  • 1974 – Out of the blue
  • 1975 – Schiffz
  • 1977 – Watch out!
  • 1979 – Split vision
  • 1980 – Zkiffz
  • 1981 – SPÖK!
  • 1981 – Björns ballader
  • 1983 – If… Then…
  • 1984 – Paris – Dakar – Köpenhamn
  • 1984 – Chess
  • 1985 – Vild honung
  • 1987 – Zick Zack
  • 2001 – Back on track
  • 2002 – Ingen annan
  • 2005 – Decennier… Sånger från en annan tid
  • 2006 – Andra decennier
  • 2007 – Eye to Eye
  • 2010 – Da Capo
  • 2011 – Break the Spell

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Forbes
„Beatles“
 
Švedijos atstovas Eurovizijoje

1978
Po to:
Ted Gärdestad
„Satellit“
Prieš tai:
Tomas Ledin
„Just nu!“
 
Švedijos atstovas Eurovizijoje

1981
Po to:
Chips
„Dag efter dag“