Ba.

Grupė Ba. „Vasaros Terasos“ koncerto metu
Biografija
KilmėLietuvos vėliava Lietuva, Vilnius
Žanraiindie rokas, alternatyvus rokas
Aktyvumo metai2013–dabar
Nariai
Benas Aleksandravičius

Simonas Motiejūnas
Nikita Voitovas

Dominykas Babikas
Buvę nariai
Jonas Butvydas
Maratas

Ba. – lietuvių indie/alternatyvaus roko grupė, susikūrusi Vilniuje.

IstorijaKeisti

Ba. prasidėjo kaip Beno Aleksandravičiaus solo projektas. Nuo pat vaikystės Benas kurdavo dainas ir grojo elektrine gitara. Pirmasis Beno muzikinis proveržis įvyko jam būnant septyniolikos su daina „Tai ne žmogus“ 2013 m. Dainos muzikinis klipas pritraukė daug dėmesio YouTube platformoje.

Vėliau Benas bendradarbiavo su Jonu Butvydu (būgnai). Jie pasirodė daugelyje koncertų ir festivalių. 2013 m. grupė išleido pirmąjį savo „EP“ „Raktas“[1][nepatikimas šaltinis?] sudarytą iš penkių dainų. Sekančiais metais išėjo „EP“ „Namai“ su trimis dainomis.

 
Benas Aleksandravičius. „Tai ne žmogus“ video klipe.

Po turo ba. išleido pilno ilgio albumą „Rasti/Pasiklysti“[2] 2015 metais. Populiariausios albumo dainos buvo „Tai ne žmogus“, „Sugebėt pasikeist“, „Naktį judu“ ir „Į mane“. Renkant peržiūras Youtube platformoje, grupė sulaukė pripažinimo radijuje ir televizijoje.

Grupė sustiprėjo priimdami dar vieną narį Maratą (bosinė gitara). Tada, 2016 m., jie išleido „EP“ „SAULĖSUŽTEMIMAS“ ir dar vieną „EP“ „Garsiai Mąstau“ sekančiais, 2017 m.[3] Tais pačiais metais buvo išleistas video kūrėjų „TWODICKSKLAN“ darbas – „Kūną palikai/Atsibudai“ vaizdo klipų trilogija.[4]

2017 m. Maratas ir Jonas Butvydas paliko grupę. Narius pakeitė Simonas Motiejūnas (gitara), kuriam teko su ba. groti anksčiau, Nikita Voitovas (bosinė gitara) ir Dominykas Babikas (būgnai). Su šia sudėtimi grupė tęsia savo pasirodymus.

2019 m. pasirodė vienas svarbiausių leidinių – grupės antrasis pilno ilgumo albumas „H8“,[5] sudarytas iš dešimt dainų, iš kurių trys buvo paleistos kaip singlai. Albumas grupei pelnė aukštumas reitinguose. Vėliau su albumu ba. dalyvavo ture.

2020 m. vyko grupės akustinis koncertas MO muziejuje, po kurio grupė nusprendė metų gale išleisti limituotus LP vinilus iš dešimties dainų, skambėjusių koncerte. [6]Dviejų skirtingų rūšių vinilai buvo akimirksniu išparduoti ir grupė tokiu būdu vėl mušė savo pačių rekordus.

 
Ba. akustinis koncertas MO muziejuje 2020 m. rugpjūtį.

Ba. 5 metų sukaktisKeisti

2018 m. ba. išleido limituotą knygą „Chaosas manyje nieko naujo“[7], kurioje galima pamatyti užkulisių nuotraukas pasirodymuose ir CD diską su grupės populiariausiomis dainomis. Vėliau buvo išleistas dokumentinis filmas apie grupės neeilinį muzikinį gyvenimą.

DiskografijaKeisti

  • Raktas (2013)
  • Namai (2014)
  • Rasti/Pasiklysti (2015)
  • Saulėsužtemimas (2016)
  • Garsiai Mąstau (2017)
  • Kūną palikai/Atsibudai (2017)
  • H8 (2019)

SinglaiKeisti

  • Pati Kalta (2017)
  • Paprastu Instinktu Gyvenu (2017)
  • Randai = Veiksmai (2018)
  • Hirudinea (2019)
  • Iliuzija (2019)
  • Išnara (2019)
  • Trenk (2020)
  • PP (2021)

IšnašosKeisti