Atverti pagrindinį meniu

Amaury Vassili

prancūzų dainininkas
Amaury Vassili
Biografija
Gimė1989 m. birželio 8 d. (30 metų), Ruanas, Aukštutinė Normandija, Prancūzija
KilmėPrancūzijos vėliava Prancūzija
Įrašų kompanijaWarner Music
Svetainėwww.amauryvassili.com

Amoris Vasilis (pranc. Amaury Vassili; g. 1989 m. birželio 8 d. Ruane, Aukštutinė Normandija) – prancūzų dainininkas ir profesionalus tenoras. Jo debiutinis albumas „Vincerò“ 2009 metais tapo dvigubai platininiu Prancūzijoje.

Eurovizijos dainų konkursas 2011Keisti

 
Amoris Vasilis Eurovizijoje

2011 m. sausio 27 d. buvo paskelbta, kad Vasilis bus Prancūzijos atstovas 2011 m. Eurovizijoje, kuri vyks Diuseldorfe, Vokietijoje. Daina buvo „Sognu“ ir buvo atliekama korsikiečių kalba.

Amoris finale užėmė 15 vietą su 82 taškais.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 2009 – Vincerò
  • 2010 – Canterò
  • 2012 – Una parte di me

SinglaiKeisti

  • 2009 – „Lucente Stella“
  • 2009 – „Mi Fa Morire Cantando“
  • 2011 – „Sognu“
  • 2012 – „Una parte di me“

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jessy Matador
„Allez Ola Olé“
 
Prancūzijos atstovas Eurovizijoje

2011
Po to:
Anggun
Echo (You and I)