Atverti pagrindinį meniu
Vicky Rosti
Biografija
Pilnas vardasVirve Hannele Rosti
Gimė1958 m. lapkričio 10 d. (60 metų)
Helsinkis, Suomijos vėliava Suomija
Žanraipop
Veikladainininkė, dainų autorė

Virve Hannele Rosti, geriau žinoma kaip Vicky Rosti (g. 1958 m. lapkričio 10 d. Helsinkyje) yra Suomijos populiariosios muzikos dainininkė ir dainų autorė.

Vicky muzikinę karjerą pradėjo nuo mažens. Pirmąjį singlą „Kun Chicago kuoli“ atlikėja išleido 1975 metais. 1987 m. Eurovizijos dainų konkurse su daina „Sata salamaa“ atstovavusi Suomijai, užėmė 15 vietą.

Nuo 1991 m. yra grupės Menneisyyden Vangit narė. Atlikėja yra ištekėjusi už Juha Arikoski.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Vicky (1975)
  • 1-2-3-4-tulta! (1976)
  • Vickyshow (1977)
  • Tee mulle niin (1978)
  • Oon voimissain (1979)
  • Sata salamaa (1987)
  • Tunnen sen täysillä taas (1992)
  • Sydämeen kirjoitettu (2000)
  • Pitkästä aikaa (2014)

KompiliacijosKeisti

  • Parhaat (1989)
  • 20 suosikkia – Kun Chicago kuoli (1995)
  • 20 suosikkia – 1-2-3-4-tulta! (2000)
  • Parhaat (2004)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kari Kuivalainen
„Never the End“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1987
Po to:
Boulevard
„Nauravat silmät muistetaan“