Tyrese Gibson

(Nukreipta iš puslapio Tyrese)
Tyrese Gibson

Gibson 2008 m.
Biografija
Pilnas vardasTyrese Darnell Gibson
Gimė1978 m. gruodžio 30 d. (45 metai)
Los Andželas, Kalifornija, JAV
ŽanraiR&B, hiphopas, pop, soul
VeiklaAtlikėjas, dainų autorius, modelis, aktorius, režisierius, filmų prodiuseris, rašytojas
InstrumentaiVokalas
Aktyvumo metai1994–dabar
Įrašų kompanijaRCA, J, Voltron, EMI
Svetainėtyreseonline.com

Tyrese Gibson (g. 1978 m. gruodžio 30 d.), geriau žinomas kaip tiesiog Tyrese – amerikiečių R&B atlikėjas, dainų autorius, aktorius, filmų ir televizijos prodiuseris bei rašytojas. Geriausiai žinomas dėl savo vaidmens filme „Baby Boy“, kuriame suvaidino Joseph „Jody“ Summers personažą, bei „Greiti ir įsiutę“ serijos, kurioje suvaidino Roman Pearce[1]. 2023 m. duomenimis, Gibson yra išleidęs septynis muzikos albumus, iš kurių naujausiasis, „Black Rose“, išleistas 2015 m. liepą[2] ir pasiekė pirmąją vietą „Billboard 200“ reitinge.[3]

Diskografija

redaguoti
  • Tyrese (1998)
  • 2000 Watts (2001)
  • I Wanna Go There (2002)
  • Alter Ego (2006)
  • Open Invitation (2011)
  • Three Kings (kartu su „TGT“) (2013)
  • Black Rose (2015)

Filmografija

redaguoti
Metai Originalus pavadinimas Pavadinimas Vaidmuo
2000 Love Song Skip/Mad Rage
2001 Baby Boy Mažvaikis Joseph 'Jody' Summers
2003 2 Fast 2 Furious Greiti ir įsiutę 2 Roman Pearce
2004 Flight of the Phoenix AJ
2005 Four Brothers Broliai Angel Mercer
Annapolis Anapolis Matt Cole
2006 Waist Deep Otis/O2
2007 Transformers Transformeriai Robert Epps
The Take Adell Baldwin
2008 Death Race Mirties lenktynės Joseph „Machine Gun Joe“ Mason
2009 Transformers: Revenge of the Fallen Transformeriai: nugalėtųjų kerštas Robert Epps
2010 Legion Legionas Kyle Williams
2011 Transformers: Dark of the Moon Transformeriai: tamsioji Mėnulio pusė Robert Epps
Fast Five Greiti ir įsiutę 5 Roman Pearce
2013 Fast & Furious 6 Greiti ir įsiutę 6 Roman Pearce
Black Nativit Tyson
2015 Furious 7 Greiti ir įsiutę 7 Roman Pearce
Death Over Dishonor Joseph 'Jody' Summers
2016 Ride Along 2 Ilgas pasivažinėjimas 2 Mayfield
2017 The Fate of the Furious Greiti ir įsiutę 8 Roman Pearce
2018 I Am Paul Walker Tyrese Gibson
2019 Black and Blue Milo „Mouse“ Jackson
2020 The Christmas Chronicles 2 Kalėdų kronikos 2 Bob Booker
2021 F9 Greiti ir įsiutę 9 Roman Pearce
Rogue Hostage Kyle Snowden
Dangerous Sheriff McCoy
2022 Morbius Morbijus Simon Stroud
The System Terry Savage

Išnašos

redaguoti
  1. „Top Five Highest Paid Stars in the Fast and the Furious Franchise“. Sofia of Sweden. June 26, 2014. Suarchyvuotas originalas August 30, 2014.
  2. „TGT (Tyrese, Ginuwine and Tank) Sign To Atlantic Records“. Vibe. Nuoroda tikrinta July 20, 2015.
  3. „Tyrese Scores His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart“. Billboard.

Nuorodos

redaguoti