Rondo (grupė)

(Nukreipta iš puslapio Rondo)
Rondo

Grupė „Rondo“ 2023 m.
Biografija
KilmėŠiluva, Lietuvos vėliava Lietuva
ŽanraiPopmuzika, rokas
Kūrinių kalbosLietuvių, anglų, rusų
Aktyvumo metai1976-
Įrašų kompanijaPop Centras, Jam Records, Zuzi Records, Muzikinė Partija, Intervid, Tigris, Melodija
Svetainėwww.rondo.lt
Nariai
Aleksandras Ivanauskas, Remigijus Venslova, Robertas Mankus, Sergejus Persijanovas
Buvę nariai
Alvidas Tautkus, Gintautas Tautkus, Romas Užusienis, Arūnas Armonas, Antanas Morkevičius, Rolandas Janavičius

Rondo – Lietuvos popmuzikos ir roko grupė.

Aleksandras Ivanauskas (2023)

Istorija redaguoti

 
Grupės „Rondo“ albumo viršelis

1976 m. Šiluvoje mėgėjišką ansamblį „Provincija“ sukūrė Alvidas Tautkus ir jo brolis Gintautas.[1]

1984 m. Valstybinė filharmonija pasiūlė grupei dirbti profesionaliai. 1985 m. pervadino į „Rondo“.

Grupė išpopuliarėjo dainomis „Margarita“, „Rytas perone“, „Dviese“, „Pelenė“ , „Tau“.

Alvidas Tautkus, nustojęs groti nusprendė užsiimti grupės vadyba. 1989 m. Kalėdų naktį G. Tautkus iškrito iš šeštojo namo aukšto ir patyrę daugybę traumų, kurias ilgai gydėsi. Dėl sužalojimų jis negalėjo koncertuoti, o vėliau pasinėrė į religinę veiklą, palikdamas grupę[2]. Grupės veikla aprimo ir grupei reikėjo sukviesti naujų atlikėjų, kurie pakeistų Alvidą ir Gintautą Tautkus[3].

Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, grupę paliko Arūnas Armonas, kuris buvo pašauktas į Lietuvos kariuomenę. A. Armoną pakeitė gitaristas Aleksandras Ivanauskas[4].

Grupės sudėtis redaguoti

Dabartiniai nariai redaguoti

  • Aleksandras Ivanauskas – vokalas, bosinė gitara
  • Remigijus Venslova – klavišiniai
  • Robertas Mankus – mušamieji
  • Sergejus Persijanovas – vokalas, gitara

Buvę nariai redaguoti

Diskografija redaguoti

Nr. Albumas Metai
1 Dubysos Vaikai 1980
2 Rondo 1982
3 Lietuvai 1983
4 Pelenė 1985
5 Rondo 1986
6 Mįslė 1986
7 Laimės Vaikai 1986
8 Rutina 1987
9 Rondo 1987
10 Tau 1989
11 For You – 1 (Tau – 1) 1990
12 For You -2 (For You – 2) 1990
13 Šiek Tiek Apie Meilę 1993
14 Nuo Provincijos Iki Rondo 1994
15 Aukštumos 1994
16 Well Gerai 1995
17 Nuo Provincijos Iki Rondo 2 1996
18 Lietuvai. Visų Laikų Rinktinė 1976–1996 1996
19 Praregėjimas 1997
20 Diena Ir Naktis 1998
21 Balta Saulė 2002
22 Bravo 2004
23 Gyventi Gera 2006
24 Geriausios Dainos. Gyvo Garso Koncertas 2007

Nuopelnai redaguoti

  • 1993 m. „Bravo“ populiariausia Lietuvos grupė.
  • 2001 m. „Bravo“ apdovanojimas už indėlį muzikai.

Išnašos redaguoti

Nuorodos redaguoti

Oficiali grupės svetainė