Atverti pagrindinį meniu
Riki Sorsa
Biografija
Pilnas vardasRichard Esko Sorsa
Gimė1952 m. gruodžio 26 d.
Helsinkis, Suomijos vėliava Suomija
Mirė2016 m. gegužės 10 d. (63 metai)
Helsinkis, Suomijos vėliava Suomija
Žanraipop
Veikladainininkas
Svetainėrikisorsa.com

Richard Esko „Riki“ Sorsa (g. 1952 m. gruodžio 26 d. Helsinkyje2016 m. gegužės 10 d. ten pat) buvo Suomijos popmuzikos atlikėjas.

Riki muzikinę karjerą pradėjo 1974 metais kaip grupės „The Zoo“ vokalistas. 1981 metais jis buvo Suomijos atstovas 1981 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tais metais su daina „Reggae OK“ atlikėjas užėmė 16 vietą iš 20. Kūrinio autoriai – Jim Pembroke ir Olli Ojala. Anglų kalba išleista dainos versija tapo hitu visoje Europoje.

Vedęs, turi du vaikus: Rasmus ir Rufus. Jo motina Margaretha von Bahr yra gerai žinoma šokėja ir choreografė.

DiskografijaKeisti

  • The Zoo Hits Back (The Zoo, 1975)
  • Changing Tunes (1981)
  • Desert of Love (1982)
  • Riki Sorsa (1983)
  • This Is the Night (1983)
  • Kellot ja peilit (1984)
  • Myrskyn silmä (1986)
  • Roomanpunaista (1989)
  • Silmiisi sun (1992)
  • Riki Sorsa & Leirinuotio-orkesteri (1993)
  • Pieniä asioita (1994)
  • Suolaista ja makeaa (1996)
  • Valoa (2000)
  • Odds and Sodds (2001)
  • Olen Sorsa, siis lintu (2008)
  • Kun tunnet rakkauden (2013)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Vesa-Matti Loiri
„Huilumies“
 
Suomijos atstovas Eurovizijoje

1981
Po to:
Kojo
„Nuku pommiin“