Atverti pagrindinį meniu
R. Carlos Nakai

R. Carlos Nakai, 2012.
Biografija
Gimė1946 m. balandžio 16 d. (73 metai)
KilmėJungtinės Amerikos Valstijos Flagstafas, Arizona, JAV
Žanraiinstrumentinė
Instrumentaifleita
Aktyvumo metai1983
Įrašų kompanijaCanyon Records, Silverwave Records
Svetainėhttp://www.rcarlosnakai.com/

Raymond Carlos „R.“ Nakai (g. 1946 m. balandžio 16 d.) – jutų/navachų kilmės indėnų fleitininkas.

Kilęs iš Arizonos miesto Flagstafo. Savo pirmąjį albumą Changes išleido 1983 m. R. Carlos Nakai buvo keturis kartus nominuotas Grammy apdovanojimams, o jo albumai Canyon Trilogy ir Earth Spirit buvo paskelbti auksiniais. 2005 m. įtrauktas į Arizonos muzikos ir pramogų šlovės galeriją. Be savo didelės solinės diskografijos Nakai taip pat bendradarbiavo įvairiuose projektuose su kitais tiek indėnų, tiek kitų kultūrų muzikais (tibetiečiu Nawang Khechog, džiazo atlikėju Paul Horn, kompozitoriumi Philip Glass, gitaristu Keola Beamer it kt.). Gyvena Taksone. Arizonos universitete įgijo magistro laipsnį Amerikos vietinių gyventojų studijų kryptyje. 1994 m. tapo Šiaurės Arizonos universiteto garbės daktaru.

Dalinė diskografijaKeisti

  • Changes (1983 m.)
  • Cycles
  • Journeys (1986 m.)
  • Sundance Season (1987 m.)
  • Earth Spirit (1987 m.)
  • Desert Dance (1989 m.)
  • Canyon Trilogy (1989 m.)
  • Emergence (1992 m.)
  • Spirit Horses (1993 m.)
  • Kokopelli’s Cafe (1996 m.)
  • Two World Concerto (1997 m.)
  • Mythic Dreamer (1998 m.)
  • Big Medicine (1998 m.)
  • Native Tapestry
  • Inner Voices (1999 m.)
  • Edge of the Century (2001 m.)

NuorodosKeisti