Atverti pagrindinį meniu
Ozols
Pilnas vardasĢirts Rozentāls
Gimė1979 m. liepos 21 d. (40 metų)
KilmėRyga, Latvijos vėliava Latvija
Žanraihiphopas
Kūrinių kalbosanglų, latvių
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1995—dabar
Susijusi veiklaFact
SvetainėMySpace puslapis

Ozols (lietuviškai „ąžuolas“; tikrasis vardas Girtas Rozentalas (latv. Ģirts Rozentāls) gimė 1979 m. liepos 21 d., Rygoje) yra populiarus Latvijos hiphopo muzikos atlikėjas.

Savo karjerą pradėjo grupėje Fact. Nuo 2000 m. yra solo atlikėjas. Sukūrė hip hop projektus Riga Records ir Austrumbloks. Ozols tris kartus yra gavęs Latvijos Muzikos įrašų metų apdovanojimą.

Dalyvavo televizijos šou Robinzonai.

DiskografijaKeisti

  • Cieņa un mīlestība (2000)
  • Augstāk, tālāk, stiprāk (2002)
  • Dūzis (2003)
  • Neatkarība (2009)
  • Cieņa un mīlestība (2015)
  • Atpakaļ nākotnē (2015)
  • Semestris ft. Tehnikums (2017)
  • Neona Pilsēta (2018)

NuorodosKeisti