Nenadas Kneževičius

Nenadas Kneževičius
juodkal. Ненад Кнежевић
Biografija
Pilnas vardasNenadas Kneževičius
Dar žinomasKnez
Gimė1967 m. gruodžio 5 d. (52 metai)
Cetinė, Juodkalnijos vėliava Juodkalnija
Žanraipopmuzika
Veikladainininkas
Aktyvumo metai1992–dabar

Nenadas Kneževičius (juodkal. Ненад Кнежевић; g. 1967 m. gruodžio 5 d. Cetinėje) yra Juodkalnijos dainininkas. Jis taip pat žinomas sceniniu vardu Knez.

Nenadas kaip dainininkas debiutavo 1992 metais, kai su daina „Da l' si ikada mene voljela“ dalyvavo muzikos festivalyje „Mesam“ Belgrade. Po dvejų metų atlikėjas išleido debiutinį albumą „Kao magija“. 2004 metais Knez dalyvavo Serbijos ir Juodkalnijos nacionalinėje atrankoje į 2004 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą, su daina „Navika“ tarp 24 dalyvių užėmė 17 vietą. 2008 m. dalyvavo Juodkalnijos atrankoje, tačiau finale liko trečias.

2014 m. spalio 31 d. Juodkalnijos transliuotojo RTCG sprendimu išrinktas šalies atstovu 2015 m. „Eurovizijoje“ Austrijoje.[1]

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Kao magija (1994)
  • Iz dana u dan (1996)
  • Automatic (1997)
  • Daleko, visoko (2001)
  • Ti me znaš (2003)
  • Vanilla (2005)
  • Otrov i med (2008)
  • Opa Cupa (2012)

KompiliacijosKeisti

  • The Best of Knez (1999)
  • Balade (2006)

ŠaltiniaiKeisti

  1. „Montenegro: Knez to Vienna!“ (angl.). esctoday.com. 2014-10-31. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Sergejus Četkovičius
„Moj svijet“
 
Juodkalnijos atstovas Eurovizijoje

2015
Po to:
Highway
„The Real Thing“