Mandinga

Rumunijos pop grupė iš Bukarešto
Mandinga

Mandinga 2012 m. Eurovizijoje
Biografija
KilmėBukareštas, Rumunijos vėliava Rumunija
Žanrailotynų pop
Kūrinių kalbosispanų, anglų, rumunų
Aktyvumo metai2002–dabar
Įrašų kompanijaCat Music
Svetainėwww.mandinga.ro
Nariai
Barbara Isasi
Alex
Chupi
Zach (Valle)
El Nino
Omar
Tony
Buvę nariai
Elena Gheorghe
Elena Ionescu

„Mandinga“ – Rumunijos pop grupė iš Bukarešto. Nuo grupės sukūrimo vokalistė buvo Elena Gheorghe, kuri grupę paliko 2005 metais. Nuo 2006 m. iki 2016 m. vokalistė buvo Elena Ionescu. Ionescu grupę paliko 2016 m. kovą, siekianti solo karjeros ir buvo pakeista Ispanijos dainininke Barbara Isasi.

Po pergalės Rumunijos nacionaliniame finale, grupė atstovavo savo šaliai 2012 m. Eurovizijos dainų konkurse su daina „Zaleilah“.[1] Grupė finale užėmė 12-ąją vietą su 71 tašku.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • …de corazón (2003)
  • Soarele meu (2005)
  • Gozalo (2006)
  • Donde (2008)
  • Club de Mandinga (2012)

SinglaiKeisti

  • Europarty (2012)
  • Zaleilah (2012)
  • Papichulo (2012)
  • The Mac Mac Song (2013)
  • La Vita E Bella (2013)
  • Cinéma (2013)

ŠaltiniaiKeisti

  1. „It's Mandinga for Romania“. eurovision.tv. 2012-03-10. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Hotel FM
„Change“
 
Rumunijos atstovai Eurovizijoje

2012
Po to:
Cezar
„It’s My Life“