Maggie Reilly

Maggie Reilly (g. 1956 m. rugsėjo 15 d.) – D. Britanijos popmuzikos atlikėja, kilusi iš Škotijos. Geriausiai žinoma dėl ilgalaikio bendradarbiavimo su Mike Oldfield (dainos „Moonlight Shadow“ ir „To France“) ir 1992 m. hitu „Everytime We Touch“.

BiografijaKeisti

Maggie Reilly gimė 1956 m. rugsėjo 15 d. Glazge Škotijoje. 1970-ųjų pradžioje dainavo vietinėje bliuzo grupėje Joe Cool, vėliau pervadintai į Cado Belle. 1976 m. pasirodė grupės debiutinis albumas, po kurio greitu laiku grupė iširo. Maggie Reilly prisijungė prie vokalinio terceto Riotous Assembly. Persikėlusi į Airiją 1979 m. ji susitiko Mike Oldfield, kurio dainose dainavo beveik 20 sekančių metų. Pirmasis vokalinis įrašas buvo 1980 m. Mike Oldfield albume „QE2“. Vėliau Maggie pagarsėjo atlikusi vokalines partijas dainose „Moonlight Shadow“ (1983) ir „To France“ (1984).

1984 m. Reilly pradėjo solinę karjerą koveriu „As Tears Go By“. Sekančius keletą metų Maggie paskyrė šeimai. 1992 m. vokiečių įrašų kompanijoje „Mambus“ išleistas Maggie Reilly debiutinis albumas „Echoes“ su tarptautiniu hitu „Everytime We Touch“. Kitos albumo pažymėtinos dainos: „Wait“ ir „Tears in the Rain“. 1996 m. Maggie Reilly pasirašė sutartį su EMI, kurioje išleido tris sekančius albumus. Vėliau pasirodė dar keletas nuosaikaus poproko albumų. Per savo karjerą Maggie Reilly bendradarbiavo su daug kitų atlikėjų ir kompozitorių, tarp kurių Dave Gilmour, Michael Cretu ir kt. 2005 m. vokiečių eurodance grupės Cascada „Everytime We Touch“ koveris pakilo į JAV ir daugelio Europos šalių topus.

DiskografijaKeisti

  • Echoes (1992)
  • Midnight Sun (1993)
  • Elena (1996)
  • All the Mixes (1996)
  • Elena: The Mixes (1997)
  • The Best of Maggie Reilly, There and Back Again (1998)
  • Starcrossed (2000)
  • Save It for a Rainy Day (2002)
  • Rowan (2006)
  • Looking Back, Moving Forward (2009)
  • Heaven Sent (2013)

NuorodosKeisti