Lorella De Luca

Lorella De Luca
Lorella De Luca.jpg
Tikras vardas Lorella De Luca
Gimė 1940 m. rugsėjo 17 d.
Florencija, Italija
Mirė 2014 m. sausio 9 d. (73 metai)
Roma, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Žymesni vaidmenys

Lorella De Luca (1940 m. rugsėjo 17 d. – 2014 m. sausio 9 d.) buvo italų aktorė bei režisieriaus asistentė.

Ją „atrado“ režisierius Federico Fellinis, pakvietęs į filmą „Il Bidone“ (1955). Lorella dažniausiai atlikdavo jaunų ir naivių merginų vaidmenis dramose arba komedijose, o pagrindinis laikotarpis buvp praėjusio amžiaus 6 ir 7 dešimtmečiai. 1965 m. filmavimo aikštelėje ji susipažino su režisieriumi Duccio Tessari ir vėliau filmavosi tik jo filmuose. 1971 m. jie sukūrė šeimą, susilaukė 2 vaikų (Tessari mirė 1994 m.). Duktė Fiorenza Tessari yra aktorė.

FilmografijaKeisti

  • Il bidone (1955)
  • Poveri ma belli (1956)
  • Orlando e i paladini di Francia (1956)
  • Sette canzoni per sette sorelle (1957)
  • Il medico e lo stregone (1957)
  • Padri e figli (1957)
  • Gente felice (1957)
  • L'ultima violenza (1957)
  • Belle ma povere (1957)
  • I misteri di Parigi (1957)
  • Dinanzi a noi il cielo (1957)
  • Domenica è sempre domenica (1958)
  • Due campanili e tante speranze (1958)
  • Napoli sole mio! (1958)
  • Racconti d'estate (1958)
  • Tuppe tuppe, Marescià! (1958)
  • Il bacio del sole (Don Vesuvio) (1958)
  • Primo amore (1959)
  • Nel segno di Roma (1959)
  • Poveri milionari (1959)
  • Quanto sei bella Roma (1959)
  • Ciao, ciao bambina! (Piove) (1959)
  • La duchessa di Santa Lucia (1959)
  • Agosto, donne mie non vi conosco (1959)
  • Costa Azzurra (1959)
  • Caccia al marito (1960)
  • Il principe fusto (1960)
  • La regina delle Amazzoni (1960)
  • Bellezze sulla spiaggia (1961)
  • I lancieri neri (1962)
  • Taras Bulba il cosacco (1962)
  • La notte dell'innominato (1962)
  • Una voglia da morire (1965)
  • Pistoletas Ringo (1965)
  • Ringo sugrįžimas (1965)
  • Kiss Kiss... Bang Bang (1966)
  • Per amore... per magia... (1966)
  • Kruvinas drugelis (1971)
  • Uomini duri (1974)
  • Safari ekspresas (1976)
  • La madama (1976)
  • L'alba dei falsi dei (1978)
  • Bonus Malus (1993)


 

Vikiteka

NuorodosKeisti