Lill Lindfors

Lill Lindfors

Lill Lindfors 2009 m.
Biografija
Pilnas vardasMaj Lillemor Lindfors
Gimė1940 m. gegužės 12 d. (79 metai)
Helsinkis, Suomijos vėliava Suomija
Žanraidžiazas, šlageris, pop, liaudies muzika
Veikladainininkė, aktorė
Aktyvumo metai1960–dabar

Maj Lillemor „Lill“ Lindfors (g. 1940 m. gegužės 12 d. Helsinkyje) – Švedijos dainininkė ir aktorė.

Lindfors gimė Helsinkyje, tačiau 1948 metais šeima persikėlė į Švediją. Nuo 7 dešimtmečio Lill yra populiari muzikos atlikėja Skandinavijoje. 1966-aisiais kartu su atlikėju Svante Thuresson 1966 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atlikę kūrinį „Nygammal vals“ užėmė antrą vietą.

1985 m. vedė Geteborge vykusį 1985 m. „Eurovizijos“ konkursą. Nuo 1998 m. ji UNICEF geros valios ambasadorė.

DiskografijaKeisti

Žymiausios dainosKeisti

  • 1965 – Jag tycker inte om dig
  • 1966 – Du är den ende
  • 1966 – Nygammal vals (su Svante Thuresson)
  • 1967 – En sån karl
  • 1967 – Hör min samba
  • 1968 – En man i byrån
  • 1968 – Teresa
  • 1968 – Om vi hade en dag
  • 1969 – Mellan dröm och verklighet
  • 1970 – Axel Öhman (su Svante Thuresson)
  • 1973 – Månskugga
  • 1973 – Sången han sjöng var min egen
  • 1973 – Kom vi ska leka
  • 1975 – Fritt fram
  • 1978 – Musik ska byggas utav glädje
  • 1978 – Om du nånsin kommer fram till Samarkand
  • 1978 – Tillsammans är ett sätt att finnas till
  • 1978 – Rus
  • 1984 – Marias första dans

AlbumaiKeisti

  • 1964 – Adam och Eva – su Owe Thörnqvist
  • 1967 – Påsen – su Anders Linder
  • 1967 – Du är den ende
  • 1968 – Kom i min värld
  • 1970 – Albin & Greta – su Svante Thuresson
  • 1970 – Vi har varann
  • 1970 – Mellan dröm och verklighet
  • 1971 – Sång
  • 1973 – Kom igen!
  • 1975 – Fritt fram
  • 1976 – En sång att ta hem
  • 1978 – Du är det varmaste jag har
  • 1979 – Tillbakablick
  • 1980 – Och människor ser igen
  • 1981 – Svenska sesamskivan (Svenska sesam)
  • 1984 – Jag vill nå dig
  • 1985 – Människors makt
  • 1986 – Om du var här
  • 1990 – Glädjor
  • 1991 – En Lillsk jul
  • 1995 – Salomos Höysang Höga Visan – su Tommy Nilsson
  • 1998 – Ett liv
  • 1999 – Du är den ende och andra guldkorn
  • 2002 – Ingen är så go' som du
  • 2004 – Gör mig lite levande
  • 2006 – Här är den sköna sommar
  • 2008 – Coastlines
  • 2009 – En sommarkonsert från Musik vid Siljan

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Ingvar Wixell
„Absent Friend“
 
Švedijos atstovė Eurovizijoje
(su Svante Thuresson)

1966
Po to:
Östen Warnerbring
„Som en dröm“
Prieš tai:
  Désirée Nosbusch
 
Eurovizijos vedėja

1985
Po to:
  Åse Kleveland