Atverti pagrindinį meniu
Greetje Kauffeld

Greetje Kauffeld 1961 m.
Biografija
Gimė1939 m. lapkričio 26 d. (79 metai)
Roterdamas, Nyderlandų vėliava Nyderlandai
Žanraidžiazas, šlageris
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1957–dabar
Svetainėgreetjekauffeld.nl

Greetje Kauffeld (g. 1939 m. lapkričio 26 d. Roterdame) yra olandų džiazo dainininkė.

Dainininkės karjerą pradėjo 1957 metais kaip radijo orkestro „The Skymasters“ solistė. 1961 m. ji atstovavo savo šaliai 1961 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Wat een dag“, kuri užėmė dešimtąją vietą.

Vėliau persikėlė į Vokietiją, kur tapo žinoma kaip šlagerio muzikos atlikėja.

1963 metais su kūriniu „Nur bei dir“ dalyvavo Vokietijos šlagerių festivalyje Baden Badene. Kitais metais atlikėja išleido dainą „Wir können uns nur Briefe schreiben“, kuri tapo vienu didžiausių hitų jos karjeroje.

2007 metais Greetje atšventė savo muzikinės karjeros penkiasdešimtmetį.

DiskografijaKeisti

  • Hallo Paulchen! – Hallo Greetje!
  • Sunday Melody, Rob Pronk’s Big Band, 1965
  • And let the music play, 1973
  • Back Together, 1973
  • And let the music play, (LP), 1974
  • He was a king uncorwned, 1976
  • Some other spring, 1980
  • My romance, 1987
  • The song is you
  • On my way to you, 1989
  • European windows, 1992
  • Greetje Kauffeld live at the Kölner Philharmonie with the Kölnmusik Big Band, 1993
  • The real thing, 1994
  • Uit liefde en respect voor George Gershwin, 1995
  • Greetje Kauffeld meets Jerry van Rooijen with Jiggs Whigham and his RIAS BIG BAND, 1996
  • Jeden tag da liebe ich dich ein kleines bischen mehr, 1997
  • On the sunny side of swing, 1997
  • My favourite ballads
  • Dutch jazz giants volume 1, 1999
  • Dreaming, 1999
  • Play it again Paul, 2000
  • Devil may care, 2002
  • My shining hour, 2004

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Rudi Carrell
„Wat een geluk“
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1961
Po to:
De Spelbrekers
„Katinka“