Eleni Karaindrou

Eleni Karaindru
Pilnas vardasΕλένη Καραΐνδρου
Gimė1939 m. lapkričio 25 d. (80 metų)
Graikija Teichijas, Graikija
Žanraiklasikinė, garso takeliai
Veiklakompozitorė, etnomuzikologė
Aktyvumo metai1975-
Susijusi veiklaMaria Farantouri, Kim Kashkashian

Eleni Karaindru (Ελένη Καραΐνδρου; g. 1939 m. lapkričio 25 d.) – Graikijos kompozitorė.

Gimė Teichijo kaime, Fokidos nome. Mokėsi Atėnų konservatorijoje (fortepijonas, teorija) ir Atėnų universitete (istorija, archeologija). 19691974 m. Sorbonos universitete įgijo etnomuzikologės išsilavinimą, Paryžiaus Schola Cantorum studijavo kompoziciją. Grįžusi į Graikiją, Eleni Karaindru įkūrė liaudies instrumentų laboratoriją. Nuo 1975 m. pradėjo kurti muziką teatrui ir kinui. Daugiausia bendradarbiavo su režisieriumi Teodoru Angelopulu.

DiskografijaKeisti

  • Dust of Time (2009 m.)
  • The 10 (2008 m.)
  • Elegy of the Uprooting (2005 m.)
  • The Weeping Meadow (2004 m.)
  • Trojan Women (2001 m.)
  • Eternity and a Day (1998 m.)
  • Rosa, Wandering (1996 m.)
  • Ulysses' Gaze (1995 m.)
  • The Suspended Step of the Stork (1992 m.)
  • Music For Films (1991 m.)
  • Unreleased Recordings (1991 m.)
  • L’Africana (1990 m.)
  • Herod Atticus Odeon (1988 m.)
  • Landscape in the Mist (1986 m.)
  • The Beekeeper (1986 m.)
  • Voyage to Cythera (1984 m.)
  • The Price of Love (1983 m.)
  • The Great Vigil (1975 m.)

NuorodosKeisti