Atverti pagrindinį meniu
Dina Garipova

Dina Garipova spaudos konferencijoje 2013 m.
Biografija
Gimė1991 m. kovo 25 d. (28 metai), Zelenodolskas, Tatarstanas, Rusijos vėliava Rusija
KilmėRusijos vėliava Rusija
Žanraipop, soul
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1999–dabar
Svetainėdinagaripova.ru
Dina Garipova 2013 m. Eurovizijoje

Dina Fagimovna Garipova (rus. Дина Фагимовна Гарипова, totor. Динә Фәһим кызы Гарипова; g. 1991 m. kovo 25 d.) – totorių kilmės Rusijos dainininkė. Garipova buvo išrinkta Rusijos transliuotojo „Channel One“ atstovauti Rusijai 2013 m. Eurovizijos dainų konkurse Malmėje, Švedijoje, su daina „What If“ (liet. kas jeigu).

BiografijaKeisti

Garipova gimė 1991 m. kovo 25 d. Zelenodolske, Tatarstane, Rusijoje, gydytojų šeimoje. Nuo šešerių metų Garipova mokėsi dainuoti „Zolotoy mikrofon“ teatre kartu su Elena Antonova, kuri buvo jos vokalo mokytoja. Kai Garipova baigė „Zolotoy mikrofon“, ji gastroliavo su Tatarstano dainininke Gabdelfat Safin.

Dina yra „FK Rubin Kazan“ gerbėja.

Dalyvavimas 2013 m. EurovizijojeKeisti

2013 m. vasario 19 d. buvo paskelbta, kad Rusijai atstovaus Dina Garipova su daina "What If". Gegužės 18 d. Eurovizijos finale užima 5 vietą.

DiskografijaKeisti

SinglaiKeisti

  • 2013 – „What If“

ApdovanojimaiKeisti

  • 1999 - I vietos nugalėtoja Rusijos konkurse "Firebird"
  • 2005 - nugalėtoja tarptautiniame konkurse Estijoje, Tartu
  • 2012 - šou "Balsas" ("Голос") nugalėtoja
  • 2012 - nusipelnęs Tatarstano Respublikos Menininkas
  • 2013 - 5 vieta tarptautiniame 2013 m. Eurovizijos dainų konkurse

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Buranovskije Babuški
„Party for Everybody“
 
Rusijos atstovė Eurovizijoje

2013
Po to:
Seserys Tolmačiovos
„Shine“