Bill Withers

Amerikiečių atlikėjas
Bill Withers

Bill Withers (1976 m.)
Biografija
Pilnas vardasWilliam Harrison Withers Jr.
Gimė1938 m. liepos 4 d.
Slab Forkas, Vakarų Virdžinija, JAV
KilmėFlag of the United States.svg JAV
Mirė2020 m. balandžio 3 d. (81 metai)
ŽanraisoulR&Bsmooth soulbluesfunk
Veiklamuzikantas • dainininkas • dainų autorius • įrašų prodiuseris
Instrumentaivokalas • gitara • klavišiniai
Aktyvumo metai1963–1985
Įrašų kompanijaSussex • Columbia
Svetainėbillwithers.com

Bilas Vizersas (William Harrison Withers Jr., 1938 m. liepos 4 d – 2020 m. balandžio 3 d.)[1] – amerikiečių atlikėjas ir dainų autorius, grojęs tarp 1970 ir 1985 m.[2] Geriausiai žinomas dėl tokių hitų, kaip „Lean on Me“, „Ain't No Sunshine“, „Use Me“, „Just the Two of Us“, „Lovely Day“ bei „Grandma’s Hands“. Wither’is išviso yra laimėjęs tris Grammy apdovanojimus, o aštuonis kartus nominuotas. 2009 m. buvo pastatytas dokumentinis filmas apie jį „Still Bill“. 2015 m. buvo įtrauktas į Rokenrolo šlovės muziejų.[3]

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumaiKeisti

  • Just as I Am (1971)
  • Still Bill (1972)
  • +'Justments (1974)
  • Making Music (1975)
  • Naked & Warm (1976)
  • Menagerie (1977)
  • 'Bout Love (1978)
  • Watching You Watching Me (1985)

Gyvi albumaiKeisti

  • Live at Carnegie Hall (1973)

ŠaltiniaiKeisti