A-ha

(Nukreipta iš puslapio A-Ha)
A-ha
Biografija
KilmėNorwegian flag Oslas, Norvegija
ŽanraiSynthpop
New Wave
Pop rock
Post-rock (vėlesnėje karjeroje)
Kūrinių kalbosanglų
Aktyvumo metai19821994, 1998–dabartis
Įrašų kompanijaWEA, Universal
Svetainėhttp://www.a-ha.com
Nariai
Morten Harket
Magne Furuholmen
Paul Waaktaar-Savoy

„A-ha“ – dviem Grammy apdovanojimais nominuota muzikos grupė iš Norvegijos. Tai yra daugiausiai albumų (75 mln.) pardavusi norvegų muzikos grupė. Grupę labiausiai išgarsino jos pirmasis singlas „Take on Me“.

Diskografija redaguoti

Studijiniai albumai redaguoti

  • Hunting High and Low (1985)
  • Scoundrel Days (1986)
  • Stay on These Roads (1988)
  • East of the Sun, West of the Moon (1990)
  • Memorial Beach (1993)
  • Minor Earth Major Sky (2000)
  • Lifelines (2002)
  • Analogue (2005)
  • Foot of the Mountain (2009)
  • Cast in Steel (2015)
  • True North (2022)

Koncertiniai albumai redaguoti

  • Days Night (Neoficialus) (1986)
  • The Living Daylights (Neoficialus) (1987)
  • Live at Vallhall – Homecoming (2001)
  • How Can I Sleep with Your Voice in My Head (2003)

Rinktinių dainų albumai redaguoti

  • Headlines and Deadlines – The Hits of A-ha (1991)
  • The Singles: 1984–2004 (2004)
  • The Definitive Singles Collection 1984–2004 (2005)

Vaizdo albumai redaguoti

  • Headlines and Deadlines – The Hits of A-ha VHS (1991) DVD (1999)
  • Live in South America VHS (1993)
  • Live at Vallhall – Homecoming VHS (2001) DVD (2002)

Nuorodos redaguoti

  • A-ha – Oficiali svetainė
  • A-ha – vaizdo klipai