Will Young

Young koncerto metu 2011 m.
Biografija
Pilnas vardasWilliam Robert Young
Gimė1979 m. sausio 20 d. (45 metai)
Vokingemas, Anglija, Jungtinė Karalystė
ŽanraiPop
VeiklaDainininkas, dainų autorius, aktorius
InstrumentaiVokalas
Aktyvumo metai2001–dabar
Įrašų kompanija19, RCA, Jive, Island, Cooking Vinyl
Svetainėwillyoung.co.uk

William Robert „Will“ Young (g. 1979 m. sausio 20 d.) – britų dainininkas, dainų autorius ir aktorius. Atlikėjas išgarsėjo 2002 m., laimėjęs patį pirmąjį „Pop Idol“ konkursą[1]. Po dviejų savaičių nuo laimėjimo buvo išleistas debiutinis jo singlas „Anything Is Possible“, kuris tapo greičiausiai parduodamu debiutiniu įrašu Jungtinėje Karalystėje[2]. Tais pačiais metais buvo išleistas ir atlikėjo debiutinis albumas „From Now On“, kuris iškart pasiekė pirmąją vietą šalyje[3]. 2023 m. duomenimis, Will Young yra išleidęs aštuonis studijinius albumus, kurie visi susilaukė didelio populiarumo.

Diskografija

redaguoti
  • From Now On (2002)
  • Friday’s Child (2003)
  • Keep On (2005)
  • Let It Go (2008)
  • Echoes (2011)
  • 85% Proof (2015)
  • Lexicon (2019)
  • Crying on the Bathroom Floor (2021)

Išnašos

redaguoti
  1. „Will wins Pop Idol. BBC News. 10 February 2002. Suarchyvuota iš originalo 14 April 2012. Nuoroda tikrinta 28 December 2010.
  2. „The Official Top 150 Biggest Selling Singles Of the 21st Century revealed!“. Official Charts Company. 7 May 2012.
  3. Jones, Alan (1 June 2015). „Official Charts Analysis: Will Young's 85% Proof is 100% No.1 on sales of 21,321“. Music Week. Intent Media. Nuoroda tikrinta 16 October 2015.

Nuorodos

redaguoti