Atverti pagrindinį meniu

Will Smith

Amerikiečių aktorius, filmų prodiuseris ir reperis
Will Smith
Will Smith 2011, 2.jpg
Tikras vardas Willard Carroll "Will" Smith, Jr.
Gimė 1968 m. rugsėjo 25 d. (51 metai) Vest Filadelfija, Pensilvanija, JAV
Šalis Flag of the United States.svg JAV
Žymesni vaidmenys
Mike Lowrey („Bad Boys“, 1995);
Kapitonas Steven 'Steve' Hiller („Nepriklausomybės diena“, 1996);
James Edwards/Agentas Dž. („Vyrai juodais drabužiais“, 1997);
Del Spooner („Aš – robotas“, 2004);
Dr. Robert Neville, („Aš esu legenda“, 2007 m.)
Apdovanojimai
Grammy apdovanojimas (1988, 1992, 1998, 1999 m.),
Amerikos muzikos apdovanojimas (1999, 2000, 2005 m.)

Willard Carroll "Will" Smith, Jr. (g. 1968 m. rugsėjo 25 d.) – JAV aktorius, prodiuseris, dainininkas ir dainų kūrėjas. 2007 m. žurnalas „Newsweek“ W. Smith pavadino „įtakingiausiu aktoriumi Holivude“.[1] W. Smith buvo nominuotas keturiems Auksiniams gaubliams, dviem Oskarams, laimėjo keturis Grammy apdovanojimus.

W. Smith laikomas vienu brangiausiai apmokamu aktoriumi pasaulyje pagal Forbes. Iki 2014 m. 17 iš 21 filmo, kuriuose pagrindinius vaidmenis atliko W. Smith, pasiekė daugiau nei 100 milijonų JAV dolerių pajamų, penki – virš 500 milijonų JAV dolerių. Iš viso iki 2014 m. W. Smith filmai pasiekė bendras 6,6 milijardo JAV dolerių pajamas visame pasaulyje.[2]

DiskografijaKeisti

Su DJ Jazzy Jeff

  • Rock the House (1987)
  • He’s the DJ, I’m the Rapper (1988)
  • And in This Corner… (1989)
  • Homebase (1991)
  • Code Red (1993)

Solo

  • Big Willie Style (1997)
  • Willennium (1999)
  • Born to Reign (2002)
  • Lost and Found (2005)

FilmografijaKeisti

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti

 

Vikiteka