Walter Lippmann

Volteris Lipmanas (Walter Lippmann, 1889 m. rugsėjo 23 d. – 1974 m. gruodžio 14 d.) buvo JAV intelektualas, reporteris bei politikos apžvalgininkas. Išgarsėjo pirmasis apibūdinęs „Šaltojo karo“ sąvoką. V. Lipmanas du kartus (1958 ir 1962 m.) laimėjo Pulicerio premiją už laikraščio rubriką pavadinimu „Šiandien ir rytoj“ („Today and Tomorrow“).

Volteris Lipmanas 1914 m.

BibliografijaKeisti

  • A Preface to Politics (1913 m.)
  • Drift and Mastery (1914 m.)
  • The Stakes of Diplomacy (1915 m.)
  • The Political Scene (1919 m.)
  • Liberty and the News (1920 m.)
  • Public Opinion (1922 m.)
  • The Phantom Public (1925 m.)
  • Men of Destiny (1927 m.)
  • American Inquisitors (1928 m.)
  • A Preface to Morals (1929 m.)
  • Interpretations 1931–1932 (1932 m.)
  • The Method of Freedom (1934 m.)
  • The New Imperative (1935 m.)
  • Interpretations 1933–1935 (1936 m.)
  • The Good Society (1937 m.)
  • U.S. Foreign Policy: Shield of the Republic (1943 m.)
  • U.S. War Aims (1944 m.)
  • The Cold War (1947 m.)
  • Essays in the Public Philosophy (1955 m.)

NuorodosKeisti

Vikicitatos